FilmFett

2017-10-05
20:18:00

Christine

Det är ju snart spookyween och jag glor på Christine! DET går ju på bio och folk hypar sönder Stephen King just nu. Så vi kan kolla på en annan kung som heter John Carpenter och se hur hans film, baserad på den stora författarens bok, håller sig idag.
 
"Let me tell you a little something about love, Dennis. It has a voracious appetite. It eats everything. Friendship. Family."
 
Arnie har det inte så lätt. Han är världens nörd och mobbas sönder av den sadistiska Buddy och hans gäng. Arnies enda kompis, förutom hans överbeskyddande föräldrar, är Dennis, skolans fotbollsfanatiker. En dag så ändras det! Arnie köper en rostig gammal 58 Plymouth Fury. Medans Arnie bygger upp den i ett hyrt garage så förändras både han och bilen mer och mer. Arnie blir tuffare och börjar snart dejta Leigh, som Dennis var förtjust i. Men både Leigh och Dennis tror att Arnie blivit mer hotfull efter bilen han köpte. Och...vad har bilen för kopplingar till de brutala dåd som har hänt i staden?
 
"Whoa, whoa. You better watch what you say about my car. She's real sensitive."
 
Filmen har övernaturliga ögonblick, utan tvekan. Men främst av allt så är det en thriller med drama. Att se Arnie göra en sådan drastisk och övertalande förvandling är nästan helt pågrund av hur grym skådisen var! Keith Gordon har istället gått till att bli regissör till något avsnitt av Better Call Saul och Fargo, som exempel. Andra som medverkar är den bortgågna Harry Dean Stanton i en roll som en polis som letar den ansvariga bakom ett gäng mord.
 
 
Mord? Ja, bilen kör över människor i filmens brutala dödsscener. De är inte många scener, men dom är fräcka och förödande. Christine är ingen film man ser många gånger. Tempot är segt, tyvärr och skräcken är inte riktigt närvarande. Musiken är fantastisk och fungerar till det glänsande vackra fotot som fångar lacken i Christine som en erotisk dröm.
 
Inte Carpenters bästa, men absolut en film man borde spana in. 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: