FilmFett

2017-10-09
08:47:00

Blade Runner The Game (1997)

Yup, Blade Runner fick ett eget peka-klicka-spel och vem fan är överaskad över att your's truly kollar in upplevelsen?
 
 
 
McCoy är en Blade Runner som är relativt ny i sin styrka. Han får ett nytt jobb efter en lång dag på stationen. Ett mord på oskyldiga djur där replikanter utfört dådet. Men McCoy får snart veta att djuren är fejk, av yttersta klass. Saker blir värre när fler jobb staplar upp. En månbuss har kapats av en grypp replikanter och även ett bombhot mot Tyrell Corporation genomförts.
 
 
Ni som inte är bekanta med universumet kommer inte fatta ett piss. Men Blade Runners är en grupp poliser med jobb att jaga ner replikanter, robotar som är så lika människor att dom är exakta kopior. Med hjälp av ett test, kallat Voigt Kamp så kan du ta reda på vem som är människa och robot. Detta finns även med i spelet, men är klumpigt gjort och helt random då vi som spelar inte fattar vad vi ska göra. Det är bara att pröva sig fram.
 
 
Annars plockar vi ledtrådar, pratar med folk, jagar replikanter i vissa jakter och får använda vapnet i tid och otid. Det som gör spelet starkast är karaktärerna. Vi bjuds in på fler lustiga sidokaraktärer än filmen bjöd på. Och JF Sebastian och Chew dyker upp som mindre roller. Dessutom får vi höra händelser som kopplar till Rick Deckards äventyr i första filmen. Så dett aspel fungerar paralellt.Och man ska även kunna få en annorlunda upplevelse för varje spelgång, men det har inte jag märkt ännu.
 
Musiken är tagen från filmen vilket är skitkul och stämningen är alltid på topp. Men överlag är spelet rätt kort och tråkigt till viss del. Men oerhört mysigt. Och stämningen? Det har jag ju redan skrivit! Stämning är allt i Blade Runner! Detta spelet känns canon i filmens universum.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: