FilmFett

2017-10-15
01:55:00

10 skräckisar att se på Halloween

Filmfett snor mer idéer då vi hittat en lista på 10 skräckisar man bör se, en okay lista men Filmfett ska såklart doppa tåna och "filmfett-ifiera" den listan. (HÄR HAR NI LÄNKEN TILL SIDAN MARKUS SNODDE FRÅN.....FÖRRESTEN, MARKUS....VAR I HELVETE ÄR PENGARNA DU ÄR SKYLDIG MIIIIG??????)
 
10. Basket Case
So Absurd, so Lovley, Basket Case må inte vara den bästa skräckfilmen men det är en fenominal rulle att visa dina vänner en mörk Halloween natt full av både sprit och godis. Belail och hans brors äventyr från korg till sorg (för offrens närstående) är full av blod, udda typer och skratt, Typ allt man vill ha ut av ett Halloween party.
 

9. Faust
Är du bättre än alla andra och visar det genom att se på filmer ingen annan gör? Vill du se nått IQ-acceptabelt och filosofiskt...sluta tänk så högt om dig själv, men funkar inte det kan du se Faust, en småläskig tappning av en gammal tjeckisk myt full av trämaskar, djävular, kostumer, stora frågetecken handlingsvis och såklart stopmotion, ett bra exempel på obehag som endast stärks pga frånvaron av musik.
 

8. Pumpkinhead
Peter Peter Pumpkineater, Denna Halloween lyxa till det med ett stort jävla monster som skrämmer slag och imponerar på en samtidigt. En rätt så genuin skräckis men med rätt stämmning och känsla för en mörk ensam höstnatt med bra skådespel och coola effekter,
 

7. Howling
Varulvar har ju länge varit en viktig igridiens till Halloween firandet och urvalet är många....men om man vill se BRA Varulvsfilmer så är det lite mindre urval....vanligtvist står det mellan American Warewolf in London eller Howling och ack å ve sicket hårt val men i slutänden vinner nog Howling då den är mer ...kul...lätt fotad, Warewolf in London är kul med, men lite för ....sorlig...om man tänker efter, vi ser effekten på offren, filmen slutar inte lyckligt medans Howling slutar i stil med en John Carpenter sci-fi rulle samt har mycket mer varulvsvåld i sig. Warewolf in London är den bättre filmen men Howling är den coola farbrorn man hellre hänger med.
 

6. Evil Dead
Cabin in the Woods- genrens urfader som med facit i hand utvecklades till en av de bästa filmserier och en av de bästa tv-serierna någonsin har kanske förlorat lite potential, vi ser inte Hail to the King-Ash vi ser...tråkiga Ash.... en genuin snubbe med världens otur då han slängs ur sin bil in i en av de läskigaste filmerna någonsin.  Ensamheten, höstlöv....en skål med popcorn, en filt, en älskare...en gölen natt yo.
 

5. The Fly
Halloween bör spenderas med nära och kära, förhoppningsvis puss-puss-kära då alltså och Fly har både skräck, gore men även kärlek, känlslor, triangeldrama för tjejerna som bara gillar glitter och Justin Beber eller vilken rix fm hora som nu är populär.....kom tillbaka Radio Match, vi saknar dig... hur som helst Fly är ett bra val till Halloween kvällens kyla stämma...och ni vet väl att jag bara skoja med glittret å allt det där..väl? hörrni?
 

4. Zombi/City of the Living Dead
George R. Romero, må han vila i frid och vi är evigt tacksamma för att han skapade Zombie genren....så att Lucio Fulci kunde göra sina zombie filmer i form av Zombie, Beyond och City of the living dead. Zombi utspelar sig på en öde ö och är den bästa zombie filmen genom tiderna och City of the Living Dead levererar en liknande film men pumpar upp våldet från 10/10 till 11/10. Fantastisk musik, fantastiska effekter och de ultimata Zombie filmerna. Gillar du Romeros filmer med så är de gött, de är bra men känner personligen att Fulcis rullar levererar rätt dos av just det jag behöver. Det stod dock mellan denna delade 3dje plats till ett par lika filmer eller Return of the Living Dead, ännu en gobit.
 

3. Halloween
Halloween bör man se för den utspelar sig på julafton....
 

2. Suspiria
Tidernas bästa skräckfilm passar bra alla dagar, men under Halloween är det just det du behöver. Köp hem en röd glödlampa, tänd den, se filmen...eller iallafall ha ett halloween Party i bara rött, som det där huset i stockholm Filmfett-boys då vi bodde på röda båten (Gud vet vad den heter egentligen, men Suspiria känslan var enorm, sikta mot att få ditt hem att ge den känslan). En film som kan få något så simpelt som en kärring som snarkar att vara kusligare än majoriteten än dagens skräckfilmer gör ju något rätt och Hallowen är tiden då vi gör rätt, det var då Dracula dog på ICA.
 

1. Halloween 3
Ingen film i världshistorien andas, luktar, känns, smakar Halloween som Halloween 3 och jag önskar så hårt att Halloween 3 var ett spår hela serien gick in men ack å ve....Halloween 4-Ressurection var vad vi fick....på ett sätt var det bra, denna film blir då mycket mer speciell...ett under av filmer....iallafal i serien, Halloween 3 är en årlig tradition och är något jag oftast ser innan Halloween och är en tradition jag än en gång kommer utföra detta år....Se Halloween 3, låt inte dess dåliga ryckte som håller på att dö ut nu i dessa moderna iphone tider.
 
Markus
Kommentarer:
2017-10-15 @ 02:30:06

HAHA stal ni den från mig? ;P
I såna fall så är jag glad att jag har inspirerat flera att komma med filmförslag, men om inte: Vem är den andra jävlen som stulit min idé? Och jag säger då, som Bryan Mills i Taken, till denne: "I will look for you, I will find you, and I will kill you"....

Svar: Haha, ingen aning. Det var Markus som skrev recensionen. I så fall borde han länkat till din sida. Jag får la göra hans jobb....igen!
FilmFett

2017-10-17 @ 23:55:23

Nämen se där, en länk. Det hade ni inte behövt men jag tackar så hjärtligt =D

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: