0

Zu Warriors

Det äe en deppig dag i Sverige. Rickard Wolf är död. Vilket självklart är dystert...även om jag och Markus inte har någon direkt känslomässig koppling till honom. Tyvärr, det blir ingen dödsruna. Det blir inte heller någon dödsruna för mitt X-box 360 som dog idag. Men det blir en video om det på min youtube-kanal!
 
 
Anywho! Zu Warriors! En film av Tsui Hark. Dryper av data-effekter och uddituter. Vad är detta för något? Jo, demonen Mordo terroriserar fantasilandet Zu. Mordo sägs vara odödlig och består av flygande stenar. Två krigare ur en klan, som är över 2200 år gamla, försöker besegra Mordo. Men bara Yang överlever. Han varnar andra klaner som tvingas jobba för att stoppa Mordo. Samtidigt gömmer sig Mordo i ett berg och dom sätter en vakt på berget att bevaka det dag och natt. Yang tvingas hitta en annan person som kan bemästra sin fallna kollegas mästersvärd. Om båda svärden skulle förenas kan Mordo dödas!
 
You wanna hang out later? I know this great bar...
 
Ja, den här filmen är...intressant. Den försöker inte förklara så vi vanliga dödliga förstår utan hoppar, rakt på rödbetan, in i en sjukt surrealistisk CGI-fest. Det droppar saftiga effekter, lustiga vapen och konstiga händelser. Men efter ett tag förstår vi vad vi glor på. Något som liknar Big Trouble in Little China! Den är även baserad på samma material som skapade filmen Zu: Warriors of the Magic Mountain. Även den av Tsui Hark.
 
Take a look at my bawls.
 
Vem är Tsui Hark? Han är killen som hjälpte John Woo bli berömd action-regissör...enligt han själv då. Woo verkar tystlåten om den delen. Nåväl! Det finns en lustig jävel med skitlånga ögonbryn och en cool, halvt osynlig sköld. Han agerar som en "magic man" och som överhuvudet över alla klaner. Alla coola vapen glöder som svärden ur Soul Calibur och magin är extremt påhittig. Som ett sjukt rpg-rollspel! På en filmrelaterad notis...samma dag som jag såg denna fick Harvey Weinstien lite panik med sitt kändisskap. Och vem producerade filmen på amerikansk mark? Just det!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin