FilmFett

2017-11-08
14:11:13

Shaun the sheep

Shaun är ett litet sufffolk får som bor på en farm någonstans ute på landet i Storbrittanien och där birdrar Shaun och hans flock med mycket skoj och bus på bondens och hans trogna hunds bekostnad. En dag åker en buss förbi, en buss med en planch av en vilande person och så står det " ta ledigt" på bussen, någonting Shaun och gänget tycker de förtjärnar. Så dagen därpå utför de en smart plan som leder till att bonden somnar och därefter läggs i en husvagn medans fåren festar men fröjden förstörs då husvagnens hjul sätts i rullning. Husvagnen åker enda in i storstaden och bonden hamnar i en ambulans. Hemma på gården märka bondens frånvaro genast av, ingen mat åt djuren ett dåligt drag gör så att tjuren släpps lös och skapar kaos på gården. En sak är säker, bonden måste hem igen,

määä
Detta blir knepigt då husvangs resan gjort att bonden tappat minnet och minns inte hans jobb eller gård. Shaun och gänget norpar massvis av bondens kläder, klär upp sig och åker till storstan där de genast får en fiende i en djurfångare som älskar att göra livet surt för osyldiga djur om hamnat fel. Bonden flyr sjukhuset och man upptäcker aatt alla år av att klippa får har gett bonden  kraften att ge folk de hetaate modefrisyrerna och blir snart stadens mest eftertracktade frisör. Shaun och gänger hamnar i massvis av udda sitruationer i staden med den hemska djurfångaren tätt inpå.
Let's build a Wall
Du som har sett Shaun the Sheep kommer älska den här filmen...om du älskar Shaun the Sheep, för dig som inte vet vad detta är låt oss berätta. Shaun är ett får som bor på en farm efter att ha bott hos Wallace och Gromit i a Close Shave, på denna farm jävlas han å de andra fåren främst med bondens trogna men dumma hund som oftast får skulden för de fåren gör då fåren spelar oskyldiga för det mesta. I filmen går de för långt och anländer till storstaden, något man troligen aldrig sett förut och detta hjälper en att se världen bortom gården men även mer av Wallace och Gromits värld då de utspelar sig i samma universum. Shaun the Sheep innehåller ingen dialog, det är endast bää och människo mutter i stil med Snobben utan tubor för människoröster, hela filmen är så gott som en stumfilm med mycket uttryck oh känslor i kroppspråk och ton. I sann Aardman anda så är skurken vek, en enkel hundfångare med en fetish (han ser genuint ut som en som runkar till tanken av sig själv med ett exotiskt djur i sin snara...). Är det ett mästerverk? fuck no, det är inte mycket man asgarvar åt, men den har roliga stunder, och den är gohjärtat, verkligen ett sånt där DAAAAAAAAAAAAAAAAAAW slut som får en att harkla sig å minnas att man är karl. Stop Motion animationen är detaljrikt utförd, duh, det är Aardman best in affären och modellbyggnaderna likaså staden är fin och är verkligen full av liv med detaljer och rörelse. Karaktärerna har den typiska Aardman designen vilketjag verkligen uppskattar men det negativa är att filmen känns som ett påkostat avsnitt av serien förutom det sockersöta slutet, någonting stort kunde ha hänt men i slutänden lär vi oss bara en enkel läxa. Shaun the Sheep var en av år 2015s bästa filmer å årets bästa animerade rulle, nu inväntar vi bara att Aardman ska släppa deras nya kommande film Early Man! Men medans vi väntar kan jag rekomendera Shaun the Sheep och belöna den med 4/5 Guldkameror. ...då har man gjort alla Aardman filmer...mitt liv känns tommare.... men köpte nyligen lite andra filmer...tror det är något ni kommer att LAIKA (HAHAHAHA SER NI VAD JAG GJORDE DÄR?)
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: