0

James Bond Sämst till Bäst (14-11)

Idag tar vi bara tre filmer för att göra dom 10 sista i två olika inlägg. Smart va?
 
 
14: Quantum of Solace
Rörig story om Bonds hämnd mot dom som dödade hans brud i Casino Royal. Och actionscener som slängs som skinka på en vägg. Så vad fan räddar filmen? Jo...den är riktigt snygg. Kamera-arbetet är vasst, då bilar reflekteras i lacken på Bonds bil. Då striderna är våldsamma, överdrivna och tunga som fan. Det är typ som License to Kill. Fast mer förvirrande. Däremot med några riktigt intressanta tankebanor...och sämre utförande. 2 av 5 guldkameror.
 
 
13: On Her Majestys Secret Service
George Lazenbys enda prestation som 007 är fan rätt mäktig. Ja, storyn är dålig. 007 går undercover som en forskare inom historia för att infiltrera SPECTRES nya bas. Och Blofeld verkar inte känna igen honom. Men basen, som är i ett strålande vackert vinterlandskap i Schwiez och hans rörande kärlekshistoria där 007 blir gift. Tillsammans med ett rockigt och tungt Bond-soundtrack och en final-jakt som är värdig de tråkigare stunderna. Den är unik. 3 av 5 guldkameror.
 
 
12: Tomorrow Never Dies
En mediamogul vill starta världskrig för att få mer makt i Asien. Jonathan Pryce överspelar med skön brillians. Brosnans Bond är lite tråkig, men helt okej. Och jaktscener med stunts över helikopterblad och biljakter inne i parkeringshus. Filmen är överdriven fast på ett gött sätt. Hade den blivit gjord idag så kunde mediamogulen få en större del i filmens story, istället för att bara bli en "standard" Bond-skurk. Men kul i alla fall. 3 av 5 guldkameror.
 
 
11: The Man  With The Golden Gun
Markus favorit av Bond-filmerna, och jag förstår varför. Det finns en sak som gör filmen bra. En pelare som höjer den från andra filmer i Bonds katalog. Ian Flemmings kusin, Christopher Lee, är helt jävla amazing som Fransisco Scaramanga! Bonds rival är hotfull, den perfekta lönnmördaren och har ett personligt, fantastiskt, ultimata mål. Döda 007! Som en trofé-jakt! Fransisco bär filmen till att bli legendarisk, i vad som annars är en helt okej rulle. Kort sagt, man ser filmen för Lee och får en perfekt fiende mot 007. 3 av 5 guldkameror.
 
Och med dessa orden sätter jag punkt för idag.
 
Robin