1

Hellboy 2: The Golden Army

Fyra år efter första filmen kom Hellboy 2 ut på biograferna. Och vilken film vi fick!
 
Ett släkte med alver är i fara! Prince Nauda har avbrutit freden mellan människor och varelser. Han jagar efter nyckeln till The Golden Army, en oövervinnlig makt superrobotar som vilar på en okänd plats, väntar på en ny ledare. Princess Naula vill såklart inte att detta ska hända och kommer snart i kontakt med Hellboy och hans modiga gäng, nu rekrytrerade med den levande ångan Johann Krauss....som såklart inte kommer överens med den röda jäveln. Men hur ska dom kunna överleva ett sådant hot, driven av en sådan vansinnigt arg person?
 
"We die and the world will be poorer for it."
 
Ja, shit vilken film! Såhär gör man en bättre uppföljare. Packad med coola miljöer, omöjliga hot lika förvirrande och udda som underhållande. Det hela är, med andra ord, en sjukt rolig resa! Hellboy slåss mot gigantiska växter med sin mega-revolver. Han har en fistfight med ett troll med en hand-kanon. Och såklart så drar han sönder kugghjul efter kugghjul i kampen mot The Golden Army. Samtidigt får han veta att Liz är gravid och samtidigt blir Abe kär i Princess Naula. 
 
"Geez, it stinks in here! Worse than my room!"
Detta är konstigt nog, lika välbalanserad som Terminator 2. Det vill säga att mycket händer utan att det blir för tjatigt. Varför det aldrig kom en tredje film är bortom mig. MIN idé skulle vara att Liz och Hellboys unge är en avkomma som blir ond och att Hellboy tvingas slåss mot sin egna son i ett mörkt kapitel i sagan. Tänk er hur förödande detta kunde vara!
 
 
Vill ni se en fantasy-variant av första filmen? Glo på Hellboy 2: The Golden Army. Det kommer ju komma en remake, med den suveräna David Harbour från Stranger Things. Vi får se hur det går!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
1 Voldo:

Jag håller med om att denna är bättre än ettan. Ursprungligen tyckte jag att ettan var bättre, men det har svängt helt för mig efter omtittar.

Svar: Kul att höra att man inte är ensam! Ja, den känns lite större, lite mer färgfull och vackrare. Tack för att du läste!
FilmFett