1

Farce of the Penguins

Antarktis, världens kallaste kontinent där endast de tuffaste jävlarna överlever däribland pingviner....med vardagsproblem precis som du och jag speciellt under parningssäsongen, det är då hanarna ska vandra miljarder mil för att göka bitches. Vi möter Carl och hans bästa vän Jimmy. Carl är en nål i kudden medans Jimmy är glad över den han är och det en pingvin är. Deras trupp av vandrare består av Marcus, en svart pingvin trots att alla andra också är svarta och den uppenbart homosexuell men är evigt nekande vän Sidney. på annat håll möter vi en ung tjej pingvin vid namn Meissa och hennes ghetto bitch vän  Vicky som senare kommer falla för Marcus. Vägen är farlig och med all snö är det lätt att gå vilse och våra hältar på 2 sidor av kontnenten ställs inför leopardsälar, späckhuggare, franska pingviner, hanarna går i cirklar och framför allt snöstormar men efter en evig vandring där vi följer båda parterna möts och Carl och Melissa träffas äntligen och blir kära. Men ett misstag av Carl gör saker och ting mycket tufft. Kommer vårat favorit Pingvinpars förhållande överleva vintern?   Kommer de oändligt många scetcherna med kända namn bakom rösten spela roll i storyn? Kommer de små gulögda pingvinernas miljöbudskap nå fram till någon?
"I'm tired of the club scene" " So are baby seals"

Snusk pratande pingviner med kändis röster var det enda som fattades från Pigvin eran då march of the Penguins gjorde Pigviner hela världens gullisar så såklart kom det ut en anti-pingvin film. Första tanken var att dubba över hela March of the Penguins men detta gick inte pga uppenbara copyright lagar så man skaffade billigare Pingvin filmsnuttar och byggde en romans story tillsammans med massa scetcher som verkligen inte har någon anknytning till filmens huvudstory. Filmens marketing gjorde med flit så att det såg ut som om filmen skulle vara 3D animerad men endast klipp användes och den enda specialeffekt är då en klipphopparpingvin attackeras av en rovfågel som varar i ca 1 sekund. Jason Alexander och Gilbert Gottfried till exempel har endas 1 scen  var och Alexander en line. Hur är humorn? Sett South Park? Ty denna med pingviner istället. Bob Saget som streightman till en hög färglada karaktärer får in en eller 2 stingers medans han-pingvinerna är rätt roliga medans hon-pingvinerna bara drar daim nigga hoe snack då Christina Applegate är typ de kvinnliga röstskådisarnas enda vita person. Ja filmen är en parodi och använder alla klipp de kan få tag i och ja jag ska fan klaga på att Carls psykolog är en fjälluggla, de lever bara vid nordpolen och pingviner vid syd, det hade inte vart en Markus Review såvida jag inte pekade ut sånt  fast denna rulle är mer oseriös än en studentfilm i en specialklass. Samuel L. Jacksons  röstskådespeleri gör filmen dock och får en medioker slask till att bli en sevärd slask, ja Jackson är med i allting men denna är en film han faktiskt räddar filmen. Ett par roliga skämt, en medioker story och det bästa musiken från 2005. Gillar du pingviner med grov humor och dokumentärer så se skiten, denna var ett tag bland de roligaste filmerna jag någonsin såg år 2006 men sedan växte jag upp och nu kan jag endast ge filmen 2/5 Guldkameror. Bob Saget ska dock ha krita för han kom på en dum idé som funkar något och ja....14åriga jag skulle tacka han för den här smått underhållande smörjan om man bortser från alla fisskämt.
 
Markus

Hejsan. Jag står över den filmen. Jag har sett dvärgpingviner i verkligheten i södra kusten av Australien. Hoppas allt är väl med dig. Imorgon Diabetes gala insamling av medel till Diabetsforsknungen

Svar: Jobbar då yo
FilmFett