0

Django

Filmfett behöver mer Western rullar och eftersom  det skulle ta en trollsländas hela livstid att se Dollar trilogin så kör vi med en annan klassiker som börjar med en ensam vandrare som....vandrar genom öknen släpandes på en kista men hans...kissläpande avbryts då han ser en kvinna piskas av ett pickpack Bandidos som skjuts av ett gäng vita banditer som planerar att sätta henne på ett kors och sätta eld på henne, detta är Django inte ett fan av och pangar ihjäl dem. Django och den piskade flickan återvänder till en närliggande stad  där bordellet är i fullt ös. På bordellet berättar ägaren att staden passar kistamakaren Django perfekt då människor oftast faller offer för mexikanska överlöpare och en rebell liga under Major Jackson. Glädjeflickorna hamnar i mitten då de befinner sig på neutral mark och servar båda sidorna sina tjänster. Det visar sig dock att flickan han räddat från mexikanarna och sedan Jacksons mannar självmant hängde med mexikanarna och jobbar på horhuset samt att hennes man ligger pyrt till.
Tarantinos rulle aint got shit on the original though

Major Jackson kommer till bordellet där han och Django genast skapar en rivalitet vilket slutar med att Django skjuter alla Majorens män. Django varnar senare majoren att om han dyker upp igen så är det bäst att han tar med sig sina 28 återstående män för Django är redo att bli nästa man som Majoren går till krig med. Efter lite väntande dyker en horde av rödluvade busar upp och alla riktar sina vapen mot Django. Kommer Django att dö och alla miljoner inofficiella uppföljare handla om Django Jr.? Vad har Django i kistan han ständigt drar med sig runt? Hur mycket av denna film kommer Quentin Tarantino låna och kalla hyllning till Django Unchained?
"You can clean up the mess, now. But don't touch my coffin."

Ensama cowboys i dålig dubbning är bland de coolaste som finns och Django är i top eliten med en av de bästa låtar om han själv spelandes genom ett atmosfärsfylld öppningsscen samt under Djangos triumf scener. Låt oss disskutera den stora elefanten i rummet, Django VS Django Unchained....eller varför ens jämnföra de 2? Det finns gott över 50 Django filmer, alla med olika skådisar och den allmäna befolkningen agerar som om det endast finns 2....denna och Unchained....i jämnförelse är Django mycket bättre, Unchained är bra, lite för lång men har bra skurkar samt en rolig KKK scen men denna har Franco Nero som Django....case closed, cooare jävel i cowboy hatt är svår att hitta såvida man inte sett Dollar trilogin eller Trinity. Som ni märker kära läsare så gillar jag Django men det finns bättre Western rullar som Leones mästerliga cowboy filmer och de hystriskt roliga Trinity duon med Tarrence Hill ( Som även själv spelade Django i  Django prepare a coffin..trots att det typ var dem som dödade hela Spaghetti Western genren, tack till dokumentären EUROCRIME som avslöjade det) och Bud Spencer.  Mycket av scenerna utspelar sig på bordellet eller i öknen, simpelt men effektivt, fungerar nästan som en pjäs och har jag ett sort klagomål så är det att Django ibland ser helt drogad ut, hans hotfulla blick ser matt ut men såfort han drar fram sin pikadol  förvandlas han till en av de coolaste western karaktärer någonsin.. Major Jackson är en slaskig skurk, inte jättebra men allmänt rutten och duger gott åt denna rulle. Django bjuder på mycket våld och pang pang, den är inte lika bra som några av de bättre Spaghetti rullarna men den är helt klart en av de 10 bästa och på Filmfett får Django 4/5 Guldkameror.
 
Markus