FilmFett

2017-05-29
02:54:00

That Man Bolt

 Jefferson Bolt har suttit i holken i typ en vecka i Hong Kong men han får snart besök av en lejd man som tar honom till en lyxvilla  som faktiskt ägs av Bolt han själv. Mannen som betalat borgen har ett erbjudande, att Bolt ska leverera en portölj till New Mexico från Hong Kong till New Mexico, ett yrke Bolt är bland världens bästa på att utföra. Leveransen innehåller 1 miljon USD, Bolt vägrar men männen har letat igenom hans hus och kommit över mycket av Bolt olagligheter så han går med på det. Leveransen är dock ingen hemlighet utan snart får gangsters reda på vad Bolt har i sin väska. Han blir attackerad på flygplatsen men Bolt bara kickar dem till grodperspektiv och inte länge efter det blir han ofrivilligt deltagare i en flashig biljakt på Los Angeles gator.
Here's to you Pappa Älskar Film

Ingen plockar Bolt dock och detta party tåg begär sig till partajernas huvudstad, Las Vegas där han träffar en vän vars arbetare är bra med pengar som kan se att Bolts stålar...är förfalskningar. Bolt finner dock en älskarinna för natten i en gammal flamma från förr men med mördare och gangsters efter hans falska stålar går ingen säker. Kommer Bolt kunna leverera stålarna som bestämt? Är det hela en stor konspiration? Borde jag tacka eller direkt avbryta min vänskap/Partnerskap med Pappa älskar film för att han rekomenderat att jag skulle se denna?
Why call me the Hammer when I'm full of wood?

That Man Bolt är en Blaxsplotation jag först fick höra om av Pappa älskar film, sen så fick jag den av han, och såg den och skrev min review i mitten av Januari...men nu tänkte jag att han väntat länge nog så flyttade fram dem i listan...ingen spännande historia precis men detta var en av de filmer som nämndes när han försökte övertyga mig att Fred ' The hammer' Williamson är en demigud från den hemliga planeten Månen och inte en av oss dödliga jordlingar. Är That Man Bolt Williamssons bästa? Nä den äran går nog till Inglorious Bastards och är LÅÅÅNGT ifrån den sämsta film han medverkat i som hitils är Fist of Fear, Touch of Death . Filmen i helhet påminner om en äldre brittisk spion rulle såsom Get Carter med pampig musik, biljakter och en suave hjälte, man ser klart och tydligt vart mycket av filmens inspiration kommer ifrån, speciellt med de 2 brittiska agenterna som tilldelar Bolt hans uppdrag. Bolt i sig är en rolig karaktär, skämtsam men vet hur man levererar en bra actionscen varesig det gäller bilar eller knytnävar. Mellan akten är lite seg men för övrigt är filmen underhållande som bara fasan men den är inte perfekt, fast ett värdigt inslag i blaxsplotation genren och en av Fred Williamssons bättre filmer, That Man Bolt får 3.5/5 Guldkameror.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: