FilmFett

2017-05-12
05:13:00

Iron Master

Denna uråldriga historia börjar med en vildsvins jakt med framtida stamledare Ela och Vood som slåss om vem av dem båda som ska få stammens ledares välsignade. Under en jakt mördas dock denna ledare och Ela ser vem som gjorde det, Vood som vill bli ledare så hårt att han bryter stammens enda regel. Under begravningscermonin utnämns Ela till ledare men Vood dissar detta beslut yo och typ whackar den vise mannen, detta gör Ela upprörd och tar alla mänskliga rättigheter ifrån Vood och utnämner att han ska dödas som ett simpelt djur om han återvänder. Vood flyr till ett berg som visar sig vara en aktiv vulkan och denna vulkan ger han en stor sten. En kvinna, en smexig kvinna, Lith som dyker upp natten efter ett vulkan utbrott och berättar om en magisk pinne som Vood hittat som kan förgöra sten och denna pinne, som visar sig vara järn är Voods nyckel till att ta över hans stamm igen...och bäst av allt, andra stammar.
"You won, Ala, but one day there will be another Vuud."
Vood återvänder till sin stamm och utmanar Ela om makten vilket Ela först motstår men deltar i självförsvar. Elas punne och sten är dock inget emot Voods "Stone of Devine Power", järnet. Fighten slutar i att Ela blir utslängd i vildmarken och stammen hamnar i Voods krigsgalna händer. Vildmarken är farlig med håriga apmän som gärna brukar våld men han räddas av en fredlig kvinna vid namn Isa som tar honom till sin Stam där de ignorerar varningarna om Voods stora makt övertag då de inte tror på våld men snart måste de inse faktum då Vood som under filmens gång erövrar många många byar med hjälp av sitt svärd som han även delat med till resten av stammen som nu är ostoppbar men endas Ela vågar stå i Voods väg.
Det är kanske världens fånigaste kostym...men Eastman pulls it of...
En ung individ, lovad att bli kung över sitt rike när den nuvarande ledaren går bort endast för att senare se en ond, mörk hårig klanmedlem mörda ledaren, och sedan med ett hemligt vapen ta över klanen och tvinga våran hjälte på flykt där han möter fredliga karaktärer som sedan bryter sin norm för att hjälpa till i slutstriden.....Iron Master följer samma trumslag som Lejonkungen! Eller ja..Hamlet men Lejonkungen är en roligare jämnförelse. George Eastman som jag redan skrivit massa reviews om.......som ännu inte postats (!) kommer dyka upp i Porno Holocaust och Anthropophagus där han spelar en tyst kannibal med starka nävar så att han kan slita ut sina egna tarmar men här, här spelar han en galen krigsherre som gör en annars, ganska medioker rulle till en av de mest minnesvärda stenålders filmen sen Quest for fire i scener allt ifrån då han springer runt med ett lejonhuvud på sitt egna huvud tills då han vevar runt sitt svärd skrikandes. Det jag älskar med en film som denna är att Umberto Lenzi kan slänga in bröst i en scen, utan att ens påpeka det, tror det var en tabbe som Lenzi behöll men det är inte det enda exemplet på ett par bröst som poppar fram och mellan oss manliga (eller lesbiska, bi eller vad fan du är, kan vi inte bara säga att alla älskar bröst?) läsare emellan så är det den snyggaste karaktärens bröst som poppar frma som tur är då Elvire Audray inte visar bröst....hon är sämst. Filmens stjärna är tråkig, men Sam Pascos backstory och berättelse som man får med i 88 films utgåvan i booklet form då denna är hans enda filmroll är jävligt intressant men dags och inse faktum, filmen tillhör George Eastman, han är filmens hjärta, puls och lungor, han är filmens verkliga stjärna och det är honom man hejjar på trots att han spelar skurken i det hela. Filmen är bra men George Eastman är bäst i den, mer George Eastman coming up, tills dess får Ironmaster stark 3/5 Guldkameror, en film för alla med mycket lättklädda människor av båda könen, en intressant historia och allt man vill ha av en Lenzi produktion.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: