FilmFett

2017-05-06
13:07:02

Don't Breathe

Kom ni ihåg spelet Amnesia, där en demon jagar dig i mörka korridorer? Här är den närmsta filmadaptionen i stämning. Det finns även vibbar som påminner starkt om People Under The Stairs. En suverän rulle!
 
 
Alex, Money och Rocky är tre små-tjuvar som rånar för att överleva. Rocky är den enda tjejen. För att kunna leva ett bättre liv utan sin alkoliserade mor, så hoppas Rocky på att nästa jobb blir det sista. Allt för att hon och hennes syster ska kunna flytta. Trions nästa uppdrag blir att bryta sig in hos en förmögen gubbe som är blind. Allt verkar gå som det brukar, tills gubb-fan visar sig vara psykopatisk och en tränad f.d soldat. Blindhet står inte i hans väg, då han utgör en stor fara för vännerna. Deras inbrott förvandlas till ett rent helvete där varje ljud kan bli deras död!
 
 
Den enda i trion som inte bidrar med något är Money. Han är bara ett svin. Alex är en fegis vars far råkar vara säkerhetsvakt. Och Rocky är smidig, tystlåten och har ambitionen i filmen. Den blinda mannen spelas av Stephen Lang som gör ett bra jobb, som alltid. Jag misstänker att han spelar John Mclane efter att han såg hur Willis karriär föll efter Die Hard 4. Det kan göra vilken man som helst blind....
 
 
Don't Breathe är hämningslös och skonar inte tittaren från brutalitet. Det är även en film som lever på lite dialog, vilket fungerar till filmens fördel. Det tråkiga är dock att filmen aldrig riktigt vill ta slut, då finalen känns utdragen och överdriven. Man känner sig aldrig oengagerad i slutet, men mest bara så tagen av tempot att det skulle kunna sluta med att presidenten dyker upp utklädd till en noshörning och du som tittare inte känner dig överaskad.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: