FilmFett

2017-05-09
02:23:00

Dead end drive-in

Världens ekonomi har stupat och brott är nu den dominerande kraften i Australien där Jimmy, en av de få bra män i världen, som besatt av träning. Men trots 110% fokus på träning så är Jimmy liten enligt hans morsa och hans mentor Frank. Världen är så rutten i dagens samhälle att hamna i fängelse är bättre så har man ett ställe att sova på och snuten skiter i brottslingarna så frilans brottsskämpar har börjat poppa fram såsom Frank som under en resa tar med sig lille Jimmy. Med ett bilgäng kallad Cowboys konstant i vägen för allmänheten. Jimmy som tydligen kallas för Crabs norpar sin bror Franks bil och tar med sin flickvän Carmen, som tydligen är på rymmen hemifrån till en drive in bio...men inte för att se film utan för att pöka. men älskogen blir kortvarig då den hemska kvällen börjar med att nån snor bilens hjul med dem i bilen.

" They call me Crabs, thought I had them once, I didnt"

Då bilen nu står helt stilla så måste Crab å hans flickvän nu spendera natten på Drive-in biografen men det är på morgonen därpå de båda märker att på dagen är drive-in biografen ett läger för samhällets outsiders, droglangare, delinquents och så vidare. Men när det visar sig att Crab och Carmen nu är ofrivilliga lägerkamrater och inte kan lämna pga lagar och övervakaren berättar att det är upp till regeringen att fixa fram transport då resten av lägret består av människor i samma sits som Crab. Crab jobbar hårt för att hitta däck som passar, smider planer för att komma ut medans Carmen gör sig mer bekant med ett av gängen. Kommer Crabs och Carmens relation hålla the Dead end Drive in? Kommer de ens överleva?
Groovy...okay inte lika cool....

Jisses detta är en av de där filmerna som skriker 80-talet så högt att den stör alla andra på tunnelbanan, and I löve it! Enda från öppningscenen som kör new wave musik (som resten av filmen också har en stor hög av) så har vi kläderna, plurören ....och att filmen är en suverän Ozsplotation gör saken biff, det är en sevärd film med allt man vill ha som fan av det ljuva 80-talet såsom extra mycket våld . Filmen har ett par bra skämt med, det finns en poster för en påhittad Rambo uppföljare kallad "Rambo takes Russia". Det gör mig dock lite småledsen i ögat att man aldrig själv fick uppleva Drive-In kulturen då det verken var stort i Sverige och jag föddes för tidigt...  Värt att nämna, regissören brian Trenchard-Smith även ligger bakom ozsplotation klassikern Turkey Shoot (en framtida review) och Man From Hong Kong somjag redan recenserat på Filmfett. Musiken är värt att spana in, det är inte lika bra som den i Last Dragon t.ex som var som fint Italienskt vin till hummer, denna är mer som  Down under vin till taco kvällen.  Med en smart idé som är utförd på ett smart sätt så är Dead End Drive in en sevärd Ozsplotation, inte den bästa men har bland det bästa soundtracket från en explotation rulle down undah  och Dead end Drive in får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: