FilmFett

2017-05-04
18:53:17

Darkside Blues

Twin Peaks Temat är över och nu kan jag äntligen dyka ner i alla mina "fusklappar" med information om filmerna jag sett. Darkside Blues blev filmen idag, och jag är fortfarande lite förvirrad över filmens handling och innehåll.
 
 
En kvinna torteras brutalt och förvandlas till guld (?) i något lager. I samma lager så finns en spegel och en spindel som skjuter rött nät över spegeln så den spräcks. En spökhäst-drotska rusar ur spegeln och ut ur lagret. Filmen utspelar sig i Tokyo i en framtid där företaget Persona äger allt utan en liten stadsdel. Vi får veta att kvinnan som blev torterad var en motståndare till Persona. Mai är en ung kvinna med attityd som han en gigantisk beskyddare som misslyckas att flörta med Mai. Spök-killen från spegeln har en mystisk kraft och snart träffar han Mai på ett hotell. Han blir indragen i Mais kamp mot Persona.
 
 
Vad i HELVETE handlar filmen om då, frågar ni. Du skriver ju bara en massa konstiga meningar! Ja, jag vet. Jag kan inte berätta ett skit om filmens innehåll, för den är minst sagt rörig. Demonspegeln och spindeln är ett coolt intro som aldrig får förklaring. Jag fattar ingenting om ryttarens krafter eller hur det hänger ihop med Mai. Men samtidigt är filmen så explosiv i sina bilder och sin snabba story att jag inte kan blunda. Som film är den alldelles för invecklad och inkompetent. Men samtidigt så fascinerande i sin utveckling med mordiska cyborgs, köttiga vapen och ett hotell med magiska rum! På sätt och vis lite i samma stil som Phantasm.
 
 
Darkside Blues är inte för alla och troligtvis kommer majoriteten att hata filmen. Jag fann den fascinerande och vill se om den igen. Hoppas jag förstår mer vid en andra titt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: