FilmFett

2017-05-14
17:42:00

Angel Heart

Vissa rysare är mer provokativa än andra och Angel Heart fick lite beskymmer för dess mörkare innehåll. Bland annat en sex-scen som blev omtalad och nästan gav den en porr-stämpel!
 
 
New York, 1955. Harold är en detektiv som genomför enkla uppdrag. En dag får han ett ganska udda jobb av Lois Cyphré, spelad av Robert DeNiro att hitta musikern Johnny Favorite, som verkar försvunnen. Jobbet låter väldigt märkligt då Harold inte får några detaljer. Konstigare blir det då de få ledtrådar som han får leder till blodiga lik! Ett av hans ledtrådar leder till en kult, ledd av Epiphany (Lisa Bonet från Cosby Show). Kultens blodiga ritualer får honom att se kopplingar till de mord som polisen nu misstänker honom för...
 
"Cajun cooking kills me."
 
Angel Heart är baserad på en bok av William Hjortsberg, en amerikansk författare. En adlad filmregissör, Alan Parker ligger bakom denna rullen och han vet exakt hur hans vision ska komma fram. Filmen badar i skuggor, ritualiska mord och gotiska miljöer. Detta är en sann Neo-Noir och stinker så mycket cigarett-lukt att man får vädra efteråt.
 
Mickey Rourke gör ett bra jobb. Han är en pratsam karaktär, charmig och enkel att tycka om. Det är synd som fan att Rourke inte fick en ordentlig karriär, utan att den förstördes av hans drogmissbruk och hemska attityd.
 
"Hey, you ever watch the Mickey Mouse Club? 'Cause you know what today... today is? Today is Wednesday. It's anything can happen day."
 
Angel Heart är grymt snygg att kolla på, men jag blev aldrig så engagerad i storyn. Jag måste se om den för att få en bättre upplevelse, men för mig landar den på 3 av 5 guldkameror. Det finns dock många som uppskattar filmen mer än jag.
 
Robin
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: