1

WarGames

Från dinosaurier i Markus tidigare inlägg, till datoriseringen. Detta är en pärla från 80-talet. Men hur aktuell är den? Jo, mer än vad vi vill erkänna, om man kollar på hur upptagna vi är av maskiner idag.
 
 
Filmen börjar i en bunker, vid en hemlig militärsilo. 2 herrar får orders om att avfyra en missil, men vägrar genomföra det. Det hela visar sig att det bara var ett test, men generaler oroar sig, då fler soldater vägrat följa orders. Därför installerar man en stridsdator, som med hjälp av simulationer av olika händelser, kan hitta bästa lösningar på konflikter.
 
 
Klasskamraterna David och Jennifer är bästa vänner. David är en dataexpert och vet precis hur man hackar sig in i andra system och ändrar skolbetyg utan att hittas. Han vill leka lite med sin dator för att imponera på Jennifer och båda börjar spela ett nytt spel av företaget Protovision. Detta spelet har inte släppts ännu och kallas World Domination. Men Protovision finns inte, utan är egentligen den dator som är kopplad till USA's vapen, WOPR. Och just nu har en spelsimulator dragit igång i Pentagon!
 
 
Hela filmen blir plötsligt oerhört intensiv med mycket drama och ett hot som känns äkta. Tiden tickar ner, militären vet inte om dom litar på David och allt känns hopplöst. Men det är faktiskt Jennifers skådis som gör kvaliteten här. Ally Sheedy är fortfarande aktiv, men borde ha mer kändisskap då hon var suverän som övertygande tonåring.
 
Överlag får filmen 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Så ni har rotat fram denna gamla pärlan =) Det väcker en del minnen från min ungdom. Och nej, jag var inte född när filmen kom ut men ändå.

Svar: Jajamensan. Butiken hade denna filmen i nästan en månad och jag kom tillbaka och såg att den stod kvar där. Väldigt glad att jag köpte den till slut!
FilmFett