0

Rabid Dogs (enragé)

Mario Bava gjorde antagligen en film vid namn Rabid Dogs. Detta är en film som jag inte vet någonting om, men den filmen jag tänkte snacka om är en remake vid samma namn, från frankrike. Håller den måttet?
 
 
Fyra rånare slår till mot en bank och det blir en brutal biljakt, GTA-style, med bilkrascher och galen hastighet. Rånarna plockar upp två gisslan, varav mannen mördas direkt och kvinnan är den enda dom tar med sig. Men snart hittar dom trubbel, då en av rånarna blir mördad. Då har vi tre rånare kvar, en gisslan, samt ytterligare två gisslan i form av en man och hans sjuka dotter som är sövd och ska opereras snart. Hela gänget tvingas åka mot ett okänt mål.
 
 
Filmen är som en sjuk, rå roadmovie med föraren (mannen med dottern) som bästa karaktär. Han försöker ta hand om situationen och rädda sin dotter. Han är inte rädd för att hantera utmaningarna som slängs i hans väg under resan, som en vägkontroll. Filmen är däremot väldigt förutsägbar i händelser, men berättad med en ren råhet och ilska som bubblar under ytan. Den sista akten är på en björnfest och den platsen passar i filmens spännande klimax.
 
 
MEN filmen slutar inte vara spännande där. För de sista tio minutrarna är en av de största what the fuck moments jag har sett. Som om M. Night Shamalan hade sagt att inte ens han skulle tänka på ett sånt slut. Det fungerar genialt också, med filmens cyniska tema och mörkhet. Den hade kunnat få högre betyg bara för detta.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin