0

Operation Delta Force

Ernie Hudson hängde upp sin spökjägar utrusting och tog på sig militärbyxor. Nu skulle han vara med i en actionfilm med Jeff Fehey och Hal Holbrook. Vi snackar Operation Delta Force! Och nej, det finns ingen koppling till Delta Force med Chuck Norris.
 
 
Ett gisslandrama i sydafrika kunde slutat riktigt illa...men terroristerna är bara skådespelare. Captain Lang (Fehey) har kommando för styrkan och får snart ett riktigt uppdrag. En forskningsstation i en jungel har attackerats och kuren mot ett livsfarligt virus har blivit stulet. Soldaten Tipton (Ernie) leker John Mclane när han håller sig undan för terroristerna och möter Delta Force. Nu måste dom jaga efter terroristerna i ett farligt uppdrag.
 
 
Operation Delta Force är som en tickande bomb som väntar på att detonera. Allt känns intensivt, även de lugna ögonblicken och varje skott kan innebära döden. Här finns inga hjältar, bara soldater i krig mot omöjliga mål. Skurken är Nash och han har ett mindre men väldigt farligt gäng. Han hade gärna kunnat vara mer överdriven för att skapa en skön fiende. Men så blev inte läget. Filmen har dock en häftig point of no return, då allt ställs mot sin spets. Kort och gott så måste botemedlet hittas. Innan tiden är ute!
 
 
Tyvärr lider filmen av några b ögonblick, som gamla, korniga klipp på flygplan och bilar. Det passar inte in i kvaliteten mot resten av filmen. Annars får den 3 av 5 guldkameror. Den fick även några uppföljare, fyra stycken verkar det som.
 
Robin