0

Leprechaun 2

 
Tydligen kan en Leprechaun endast ta sig en fru var 10.000nde år eller så och i en  pre credit scen så ser vi hur Lupen, som Leprechaun egentligen heter misslyckas med den uråldriga traditionella ritualen som förseglar bröllopslöftet (hon ska nysa 3 gånger och såvida ingen säger "god bless ya" så pang, är de gifta eller nått. Lupen svär hämnd på mannen ansvarig för att ha fuckat upp det genom att nästa årtusende ta en av hans avkommor som brud. Flera 1000 år senare är swr dags och Lupens offer för bröllop är Bridget med hennes Pojkvän Cody som är upptagen att lura Clint Howard på en fejkad skräcktur första gången vi möter det ljuva paret. Till sin hjälp har Cody Morty, en full gubbe som agerar som förare i hans likbils turer. På deras fritid spenderar de nästan all sin tid på go cart banan, kom ihåg detta, det kommer spela roll i slutet. Men idyllen bryts när en alkoholiserad fullgubbe råkar väcka Lupen med Whiskey.
"It's the seventeenth of March. The feast of St. Patrick"

Det första Lupen gör är att leta reda på Bridget som själv har relationsproblem med Cody efter han hoppat in för Morty på deras svindlar äventyr och då missat en dejt. Cody försöker tappert att få tillbaka Bridget med blommor och det hela glöms, men Bridgets friare dyker upp och kidnappar henne. Cody och Morty ger sig ut på Los Angeles gator på självaste St. Patricks day då stan kryllar av gröna små jävlar.
"'Tis a special birthday for a leprechaun. I'm one thousand years old. Tonight, I can claim me bride."

Med denna filmen påbörjas en trend i serien, händelserna i förra filmen nämns inte, Lupen the Leprechaun har bott instängd i en stubbe  i närheten av Los Angeles i flera år och frisläpps av 2 fyllon, inte i en brunn nånstanns i North Dekota.
Leprechaun 2 är ....ja...sisådär? Läskig som ett Flinta avsnitt och rolig som en tåsvamp men vi har Sandy Baron som Morty som vi alla känner från Jerrys pappas rival i Seinfeld Klompus som i ett avsnitt lurar av Jerry sin pappas ferarri. Bridget är snygg, i en scen ser vi att hon också har schysta lökar och där tar typ det sevärda i filmen, Sandy Baron, schysta lökar....visst fan vi har ju Warwick Davis med. Davis får inte mycket att göra, bli full å åks gocart och leverear rätt tama dödsscener. Lupen rimmar genom hela filmen, än en gång nått som inte sker i första så det är nog säkert att föreslå att detta utspelar sig i ett alternativt universum. Tony Cox, känd från Bad Santa och massa roller som svart arg dvärg gör sin debut i denna som killen klädd som en pyssling som tillsammans med många andra dvärgar hejar på under Lupen och Mortys drickar tävling. Med inte alls minnesvärda hjätar, seg story, mest bortklippta dödsscener men med lite skådespelar insatser att se och ett anticlimaktiskt...climax är Leprechaun 2 en film det inte gör någonting om du missar. Tyvärr är den dock medioker i Leprechaun skalan. Leprechaun 2 Electric Boogalo får 1.5/5 Guldkameror.
 
Markus