0

Godzilla

Våran historia börjar på en japansk fiskebåt som attackeras av något stort men innan några svar ges så hoppar vi snabbt över till Matthew Brodericks karaktär Tatopoulos, en nördig forskare som forskar i Ukraina om hur daggmaskar reagerar på elektriska shockar för någon anledning. Men hans maskplockning blir kortvarig då den ukrainska militären avbryter med US State department och de skickar honom till Panama där ett gigantiskt fotspår hittats. Samtidigt intervjuar en fransk specialagent en av de japanska överlevarna från båten och det enda svar de får av mannen är ordet Godzilla. I ett regnigt New York så möter vi Tatop...tat....Matthew Brodericks exfru som jobbar på tv nyheterna. Under Ned Flanders/Skinner och Lenny från the Simpsons, Hank Sherere. Medans Matthew och hans nya gäng söker efter ledtrådar under Kevin Dunns (Från VEEP) general så stöter en av hans nya medarbetare på han som bara helvete. Senare samma kväll attackeras ännu en fiskebåt av samma kreatur som attackerade japanerna. Gänget räknar ihop att monstret är på resande fot och att hans stora mål, stället med massa fisk, är New York.
"I can't believe it, uh... he did all of this and... we did nothing to him."  "Ah, that's not true. We fed him."
Godzilla är lite elak och förstör borgmästare Eberts tal och vad som följer är en....rätt cool jaktscen med monstret i fokus, men lika fort som han kom så försvinner han. Audrys polare, Animal, spelad av rösten bakom Moe Zyzlak från ...än en gång Simpsons. Medans militären och borgmästaren grälar angående hur de ska ta dö på monstret upptäcker de att Godzilla tar sig runt under staden via tunnelbanan och hela ön ställs i karantän för att undvika att monstret lämnar ön. Tatopoulos föreslår att locka fram monstret med dess favorit rätt, en jävla massa fisk och det lyckas! Monstret dyker upp och ännu en underhållande men utdragen jaktscen utspelar sig och än en gång försvinner han. Audry och Tatopoulos möter varandra igen och knyter om gamla band. De båda bygger upp en special styrka, bestående av Animal, fransmannen från innan och andra vänner till dem för att göra ännu en stor upptäckt, Godzilla är en hona, som kan reproducera asexuellt, och hon ruvar på en stor hemlighet under new york stadium.
"That's a lot of fish."
Filmen har verkligen inte mycket att komma med, men vad är det lilla den har? Ett coolt monster, jag älskar designen på monstret, det är det bästa med hela filmen. Dialogen, story, element, miljö, effekter och mycket annat är underpresterande men monstret ser coolt ut. Karaktärerna är sega och tråkiga, till och med  Jean Reno får lida av manuset. Emmerich borde lägga ner att göra film, han har inte gjort en bra på årtionden men denna är min favorit av hans dassbok till filmbibliotek endast pga nostalgin, när den här filmen kom ut var det reklam och leksaker överallt och jag hade en hel hög av dem....filmen där emot....är mer Jurassic Park än Godzilla...oh gud vad jag hatar avslutet, Godzilla är inte ens del av det, hennes avkommor är och han poppar upp i slutet..... Och Mayor Ebert och hans assistent Gene, ja uppenbara homager till Roger Ebert och Gene Siskel är helt onödiga, de bråkar (precis som de gjorde på At The Movies) men Ronald får aldrig sin hämnd mot dem utan....de bara är irriterande... Filmen är på tok för seg, karaktärerna är på tok för tråkiga och det hela behandlas för seriöst för det mesta, ibland försöker de göra Matthew Broderick charmig men i den här filmen är han lika charmig som en gammal van där det står free candy på. Alla simpsons-personligheter är lite små kul. Vi får se mer av Godzilla i denna version än den från 2014, annars kan du nog skippa denna för det är verkligen inte mycket att komma med. Godzilla får 1.5/5 Guldkameror. Cool design på monstret men utöver det...inget alls.
 
Markus