0

Carnosaur

Innan Jurassic park….typ 2 veckor innan Jurassic Park så fanns där Carnosaur, en mockbuster på Jurassic park som själv fick en serie uppföljare och spin-offs
”That’s my wife you’re talking about, strangely orgasmic matters”

Dr. Jane Tiptree är antingen världens smartaste människa eller världens farligaste och är på rymmen undan den amerikanska staten, hennes forskning anses vara både farlig och genial då hon t.ex avlat en underart av insekter ur existens och jobbar nu undercover med massor av höns. Men vad gör hon? Vi får en ledtråd då vi några av hönsgårdens arbetare hittar ett gigantiskt ägg, som just då kläcks och river en av männen. Varelsen hamnar på en transportvagn tillsammans med hönsen men flyr efter att ha ätit upp föraren. VI möter sedan en alkis vid namn Doc som är vakt på ett ställe som oftast attackeras av miljöaktivister, en av dessa är Trush som han tillfångatar när hon är på hans mark. Då Doc inte anger Trush blir de båda vänner.
 
"The last thing we need is a biotech panic about chickens!"

Öknen där allt utspelar sig i är dock inte säkert då det finns ett monster löst och han börjar äta människor, hans första offer är 3 ungdomar som är ute på olaglig körning. Staten får in rapporten om monstrets första offer och konstaterar att djuret som mördat hönsbils föraren är en kykling, då kyckling DNA hittas och vi får snart se att monstret är en donosaurie, en raptor liknande djur, född utav kyckling DNA och är en del av Tiprees onda plan för ett virus som ska utplåna hela världen och fylla den med Dinosaurier. Det är upp till Doc och Trush att hitta källan till dinosauriernas ursprung, och även om det finns fler än en dinosaurie vid liv.
 

Filmen är jävligt b, den har till och med Clint Howard....då vet man att det är en underhållande dålig b-rulle. Det sämsta med filmen är att den är så jävla mörk, och med den dåliga kvalitén på kameran är det ytterst svårt att se, till och med när det är dag så är det svårt att se vissa delar av bilden. För den som undrar är dinosaurierna i fråga en Deinonychus, en amerikansk släkting till Velociraptor från Jurassic Park som själv mommer ifrån Kina/mongoliet. Skådesåeleriet i filmen är helt okay, Clint Howard är helt klart den bästa i castet. Carnosaur är producerad av Corman, en av mina favoriter ur hand bibliotek, den är rätt smart för att vara en b-film och det märks att de pluggat på som då de snackar om hur däggdjur inte attackerar sina offers ögon, men att fåglar gör det....men så har den även dumma stunder som då en hippie gör fredstecken åt dinosaurien. Effekterna är rätt billiga, vi har ett par bra visuella effekter men annars är det bara att de har smetat blod på ett ”offer” och dinosaurie dräkten är rätt uppenbart en dräkt och rör sig dunder klumpigt, men då det är en animatroniskt huvud så är den rätt livsverklig, men när den rör sig/springer ser den ut som en docka jag hade som liten. Utav sina 3 uppföljare och spin-off är denna den bästa, de andra innehåller mest stock-footage utav denna och är mer SyFY än en Roger Corman film. Carnosaur är en medioker skräckfilm men ett bra bidrag till skräpfilms filmkvällen och är underhållande för b-filmsnörden. Carnosaur får stark 2/5 Guldkameror. Klimaxet är filmens höjdpunkt, de animatroniska effekterna är briljanta för filmens lilla lilla budget.

Markus