FilmFett

2017-03-25
14:56:44

Bruce Lee- The Man the myth

Stay classy Brucesplotation filmer, denna, börjar med att visa hur sjukhuspersonal kör ut Bruce Lees kopias döda kropp på bår. En berättare hoppar in och berättar om hur mycket Bruce Lee kickade ass och berättar att vad vi ska se är en biografi av Lee’s liv. Vi får möta en ung Bruce Lee i sin dojo där han tränar på att bli allra bäst, bygga upp ett lag,, så som ingen någonsin vart, at träna dem var dag. Tillsammans med sin mästare, Yip-man tränar han sin sista dag innan han åker till Amerika men Lee vill stanna i Hongkong. Men innan man vet ordet av är Bruce i stora Amerika men kung fun är fortfarande hans liv så han öppnar en kung fu studio. Men efter Lee skyddar en gammal man mot 2 svarta rånare som kan karate så han skapar lite bråk mellan hans firma och en karate firma och de bestämmer att han å karate mästaren ska se vilken mellan de 2 kampstilarna som är bättre.
Excuse me Waitor, there's some movie in my blur

Lee vinner såklart och vi förflyttas jävligt hastigt till San Fransisco där han fortsatter lära ut Kung Fu och får sig ännu en rival som inte är någon match för han. Han uppfinner sitt egna sätt att fightar, Ji-kun do, och ställer även upp i ett karate mästerskap i Long Beach där han blir världskändis som kungen av fighter och får snart rollen som Kato i Green Hornet. Hur mycket av filmen är sann? Hur mycket av filmen är rappakajja? Kommer hans fru behandlas lika mycket som ett helgon som Lee han själv i filmen?
Minen när Robinstaste droppar sin senaste video

Denna film är...inte SÅ illa? Det är en biografi vars ärlighet är långt från korrekt men de har en bra annledning till att hitta en Lee kopia... filmens börjar är lite små kuslig med bilder på hans grav och musik tagen från en gammal 70-tals exorsistkopia. Musiken är jävligt najs....men jävla Lees röst låter .....som .....ja den är verkligen inte bra, inte ens underhållande dålig, utan bara...dålig. Så.....um, det är en viktig del att påpeka.....alla älskar Bruce Lee... ALLA, förutom några rivaler så klart, de behandlar honom som ett helgon....han framstår som ett helgon i filmen...detta är en film från 70 talet då rasfrågan i USA fortfarande var stor och minoriteter oftast fick det korta strået. Filmens koreografi är lite sketen i jämnförelse med riktiga Bruce Lee filmer eller ens bättre Hong Kong rullar. Som biografi är den väl ok? Det är lite som är sant utan den följer endast de stora händelserna, hans roll i Green Hornet serien, hur han träffade sin fru och de filmerna han var med i, och skådisen ser föga ut som Lee han själv men han är inte den värsta Bruce Lee kopia. Då det finns som är okay med filmen och ytterst lite som är dåligt samt att filmen inte är lika makaber som många andra i Brucesplotation filmen så är denna efter The Fat Dragon min favorit Brucesplotation, som egentligen är en biografi av Lee’s liv... hur som helst filmen får2.5/5 guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: