FilmFett

2017-03-27
14:34:47

Bruce Lee fights Back from the grave

Efter att en blixt slår ner I Bruce Lees grav börjar han leva igen, ….tydligen begravdes han utan tröja och I karatebyxor, han drar sedan direkt till en flygplats fast egentligen inte då vi inte alls följer Lee, utan en koreansk man som söker efter sin bror, Han. Mannen, Wong Han åker till Los Angeles och får en flashback till då han började jobba som Kung fu instruktör tillsammans med sin bror vid namn Han som är ute efter pengar, något kung fu hallen och principer inte ger men Lee bryr sig inte om pengar alls. Efter att ha blivit rånad i Los Angeles slår han ner rånaren och tvingar honom att köra han till hotellet han ska bo på, Wang Han bla bla som visar sig vara död som han får veta av en ung dam vid namn Susanne. Wong spenderar kvällen med att supa och bär runt på sin brors porträtt runt magen.

”Let’s go to the cafe where I work as a waitress”
Den kvällen attackeras han av en halvnaken svart man i mantel men Wong karateshoppar han till döds, i självförsvar, som snuten inte tror på utan vill sätta han i elektriska stolen. Men ett mirakel senare så får Wong släppas och utanför väntar en bil som innehållere en chaffis som tar han till en viss Mr. Lees fina hus. Det var Mr. Lee som betalade borgen för Wong och får ett erbjudande om att bli privatdektitiv men han ser ondska inom Mr. Lee och avstår. Dagen därpå blir Susann attackerad av en sölig man (som inte kan springa ifatt en kvinna i högklackat...) men Wong kommer tiill undsättning och ger han stryk. Nu teamar Wong och Susann upp för att reda ut Wongs brors död, vad Mr. Lee har för hemlig agenda och vad han och Han har för koppling.
”You can Pay me something else! Let’s go to your bedroom!...now sit down and listen to me, ….can you remember what those 5 men looked like??”

Mitt favorit rykte om denna film är att det är Italienska regissören bakom Cannibal Ferox, Spasmo, Nightmare Beach och många flera, men postern säger att det är Lee Doo-Yong, ingen officiell information har blivit avslöjad men fler källor säger att Umberto Lenzi har lika mycket att göra med denna film som Robin har att göra med porr parodin av Våra värsta år. I huvudrollen som Bruce ser vi Bruce K.L Lea medans Bruce han själv spelas av en oidentifierad man. Då det inte finns mycket att säga om filmen så blir det en liten fortsättning på historien om Brucesplotation, vi vet nu hur den började, men hur slutade den? Jo det var när Jackie Chan blev stor med Drunken Master och hans filmer som HongKong nu insåg att de hade en ny superstjärna och Brucesplotation genren dog en säker död. På tal om säker död, denna film är bara en billig Bruce Lee kopia, som inte ens är menad att vara Bruce Lee så är titeln bara ett skamfyllt, desperat försök att tjärna extra kosing pga dess titel. Snubben som spelar Wong är väl ok? Han ser inte ut som Lee men låter som Lee och är en jäkel på att spela karate på folk. Filmen är dåligt klipp, dålig kvalité, dåligt skriven dialog men så där hongkong underhållande dubbning. Romansen mellan Wong och Susan är lika trovärdig som en enhörning i Arktis men musiken är väl bra. Skurken, Mr. Lee (som spelas av någon som heter Sho Kosugi) är inte alls ointressant...det är inte hjälten eller historien vi följer heller och för att vara en Bruce Lee kopia.....är den inte så där underhållande makaber eller i dålig smak.. förutom början som knappast är 15 sekunder lång... Bruce Lee fights back from the grave får 1.5/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: