FilmFett

2017-03-23
20:32:00

077 - Vår man i Casablanca

Denna James Bond kopia, från Italien, har en av de sämsta engelska titlar jag någonsin hört. "Killers are Challanged". Det påminner mig om när Homer Simpson försöker komma ihåg titeln på Speed och tror den hette "The Bus that wouldn't stop".
 
 
 
Tre forskare har blivit jagade av en okänd gärningsman. Två är döda och endast en lever kvar. Dom har nämligen uppfunnit en ny energikälla och tror att en oljebaron är ute efter dom. CIA-agenten Bob Flemming åker till Casablanca i samma namn som den enda forskaren som överlevde och snart är folk ute efter att döda honom. Kan den rullstolsbundna mannen Mr Sturges, som alltid bär vita kläder vara skurken tro?
 
Det finns några rysligt konstiga fighter i denna filmen.
 
077 är en rådum film. Storyn är rika rak som filmens titel. Jag kan seriöst inte släppa hur oengagerad titeln är. Men faktum är att filmen är grymt underhållande ändå. Jazzig musik blandas med en oväntat karismatisk James Bond-kopia i Bob Flemming. Han dricker fina drinkar, umgås med fina kvinnor och planterar smarta och onödiga mojänger på skurkarnas bilar som får dom att sprängas. Bara för att han kan!
 
 
Filmen har även en av filmvärldens mest konstigaste, galnaste och minst logiska barfight jag någonsin sett. Hela striden saknar syfte, men ger filmen en extra krydda av underhållningsvärde på ett sätt som Italien alltid lyckats göra. Antagligen är 077 en riktig trilogi, men då Italien vilje sälja sina b-filmer så slängde man in 077 på många andra filmer. Killers are Challanged tillhör den senare skaran och 077 slängdes in för att sälja mer. Detta är den andra 077 filmen med Richard Harrison och jag vill gärna se den första, om Njuta Films har släppt den.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: