FilmFett

2017-06-14
17:31:00

The Cottage

Medans Markus traskar runt i udda komedier så tar jag en vändning mot det mer makabra inom humorn. The Cottage är inte helt olik Severence. Båda skulle kunna vara perfekta som en dubbelvisning inom skräck-komedi.
 
 
Andy Serkins spelar David, en brutal man som just kidnappat en rik kvinna med hjälp av sin offantligt puckade partner Andrew. Men dom är inte ensamma i den lilla stugan, mitt ute i skogen. Nej, dom har med sig en rysligt feg liten kille: Peter...som är rädd för malar. Men kidnappningen går inte så bra då Andrew går in till Tracey (deras kidnappade offer) och glömt ta på sig en rånarluva, varpå den aggresiva tjejen påpekar att dom sitter i skiten. Var kommer skräcken in då? Jo, det kommer inte förrens den sista halvan, då nån sjuk och deformerad bonde försöker döda dom.
 
 
The Cottage är en rysligt rolig rulle, där brittisk sarkasm och hotfullhet gör att stämningen är underhållande hela tiden. Serkins, som ska spela den smarta killen tar alla stunder han kan åt att terrorisera Peter och Andrew för deras klumpighet. Och om han inte får chansen till att göra det så ser Tracey till att ta över arbetet. Man tycker nästan synd om dom båda, patetiska kidnapparna.
 
 
Filmen var riktigt billig där jag köpte den. Tror det var en loppis. Och om ni frågar mig så är det ingen revolutionerande film. Det finns oändligt många filmer med samma tema. Men jag har lika roligt i alla fall!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: