FilmFett

2017-06-20
19:19:49

The Black Gestapo

Vita gangster ligor terroriserar ett svart område och pressar de stackars svarta människor på cash med ränta! Men en man, Ahmed skapar en motståndsgrupp där de svarta ska stå upp för sina rättigheter! Peoples Army går ut på att svarta hjälper svarta med den vite mannens pengar och fungerar som en Blacks-only polisstrupp för att stoppa vitingens konstanta förtryck. Kojag, en av Ahmeds närmsta kamrater och second in comand är en värdefull del men en städnig rival då han oftast går över Ahmeds huvud men efter att 3 bröder blivit nerslagna av 2 vita gangsters föreslår Kojah att han ska skapa en egen trupp och gå ut i raskrig men Ahmed ger han endast 6 personer och sätter hårda krav på Kojah. Även de vita gangsterledarna börjar ta i med hårdhandskarna och våldtar en av Peoples Armys närmsta allierade.
" You feeling lonley?....how about getting laid?"

Detta gör Kojah rosenrasande och strider mot Ahmeds krav, att endast försvara sig, inte attackerar och ger sig ut, tillsammans med sina 6 undersåtar och mördar de skyldiga på det brutalaste sättet möjligt.Kojah får mer och mer följare, vilket betder makt pga sina kontroversiella metoder att göra sig av med förtryckarna. Men snart börjar Kojah bli mer och mer lik de förtryckarna han en gång kämpade emot och endast Ahmed är den som kan stoppa sin forna vän och hans stormtrupper som nu är mer lik Hitler och hans nazitrupper ...varav titeln.
 
Äntligen...nu är skammen över, detta är en film som jag nämnt att jag ska reviewa denna rulle sedan jag satt i Tjeckien första halvåret 2012 och fick ont i ryggen VARJE gång jag nös pga att sängen på det, för övrigt, fantastiska hyreskomplex jag hyrde ett rum i var hårdare än en planka och dess fjädrar stack upp i svanskotan som ett piggsvin. Black Gestapo är dels skriven och producerad av samma snille som gav oss The Thing With 2 heads där en rasistisk rik man, spelad av Ray Millard, räddas genom att sätta dit hans huvud på en stor svart man spelad av fotbollsstjärnan Rosey Grier. Han har varit å petat i nästan varenda subgenre inom explotation såsom Hixsplotation med Dixie Dynamite och Woman in Prision filmer med Chain Gang Women. men kan Black Gestapo vara hans mästerverk? Att Ahmed och Kojah representerar martin Luther King jr. och Malcolm X är en klyftig jämnförelse där båda deras sätt att kräva rättigheter representeras lite till en exrem grad.  Den sate som älskar blaxsplotation filmer kommer fan digga denna, den ställer botha mot brotha och demostrerar Zimbardos fängelse teorin  där det är forna vänner där en får lite mer makt över den andre och förvandlas till det de båda tidigare fruktat.Musik, dialog och sättet vita personer framstås är så underhållande Blaxsplotation men tyvärr kan den dåliga kvalité på bild och ljud vara avtändande för vissa då de verkar använt den billgiaste kameran för att göra budget åt "nazi dräkterna" det onda gänget sedan använder och dialog kan vid vissa tillfällen vara hård att höra. Black Gestapo är en av de 10 Blaxsplotation filmer man bör se innan man dör tillsammans med klassiker såsom Coffy, Foxy Brown, Shaft och Coonskin mm. den får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: