FilmFett

2017-06-17
04:42:00

Polyester

 
Efter en doktor har berättat om näsan då filmen var i odor-o-rama när den kom ut, mer om det senare och han varnar oss om att vissa saker i livet stinker, däribland vissa av de kommande lukter som väntar oss. Sedan börjar filmen en helt vanlig morgon hos familjen Fishpaw där mamma Francine (spelad av Divine)  i förorten där de är inte alls är poppulära då pappa Elmer är pornografiker och äger en vuxen biograf.Deras barn är inte bättre dem, sonen är fotfetisht som stampar folk så hårt på fötter att han skickar kvinnor till sjukan(han blir även avstängd från skolan) och dottern är lättfotad och påminner om Kelly Bundy från Married With Children, trots att Mamma Franchine försöker vara en god kristen. Francines mor är shoppinggalen och snobbig som få medans hennes bästa vän är deras föredetta städtant som blivit rikt av ett arv och Francine får snart veta att Elmer är otrogen med Mink Stoles karaktär Sandra, sin sekreterare.
 
"MY GOD! Dont you know it's bad luck to let retarded people into your home?"

En kväll faller Francines värld ihop när hennes dotter umngås med en elak grabb i en bil och i ett bråk avslöjar hon att hon är gravid och ska göra abort och hennes son stampar henne på foten och avslöjar sin hemlighet som Footstomper Precis efter detta ringer Francines bästis och berättar att hon spionerat på Francines man som umngås med sin sekreterare på ett billigt motell, detta möte slutar i skiljsmässa. Efter denna helvetes natt finner Francine endast tröst i botten av 1000-tals flaskor av vuxen dricka medans hennes exman ringer konstant och trakasserar henne. Francines dotters abort går åt helvete då hon trakasseras av pro-lifers och försöker då få missfall medans hennes mor blir born again christian i ett hopp om att bli väck sina alkohol vanor. Är Gud räddningen för den här familjen? Kommer
vi få se Jerry Springer kanske? Kommer Filmfett recensera Hairspray härnäst? Varför har hunden hängt sig?
"I'm gonna get an abortion and I can't WAIT!"
 
Minns ni Spy Kids 4? De anvnde odor-o-rama, man fick en lapp och när filmen visade ett nummer skulle man skissa bort nummret på papperslappen och lukta så kände man lukten som uppstod i filmen, i Spy Kids fall var det mest apelsin eller bebis kräks men....vill världen vekrligen ha en film där man kan känna lukter ur en John Waters film?? Vi har inga sådana lappar men det är inte bara dåliga myheter, Divine är tillbaka denna gång i rollen som en familjemor.....detta var oväntat då hon tidigare bara spelat psykopat men här är hon/han i sin mest normala filmroll och även många skulle göra sin sista John Waters film såsom Äggtanten Edith Massey som dog 3 år efter den här filmen, samt Cookie Mueller som dog i AIDS men den goda nyheten är att Mink Stole har en biroll. Polyester är den sista filmen inom Dreamland tiden, tiden innan Hairspray nådde mainstream och blev Waters största succsee genom tiderna. I en rolig scen så biter kvinnan som spelade Grizelda i Desperate Living punktering på ett bildäck. Polyester är rätt händelselös men precis som Waters tidigare filmer så ligger underhållningen inte i handlingen utan mest i udda absurda karaktärer, överskådespeleri...och i vissa fall underskådespel och inte konstigt då detta är Waters första film att utspela sig i förorten med folk med hederliga jobb och inte ghetto rejects eller mördande psykopater. Låt säga såhär, Polyster är mer Hairspray än Pink Flamingos och så är den rätt så kort,förutom Mondo trasho så är det den kortaste Waters filmen jag haft under denna temavecka hitils. Polyester får 3/5 Guldkameror. Rolig men saknar den där absurda och John Waters känslan som Desperte Living gav men jag älskar hur allt går åt fan för stackars Francine på en gång och görs miljoner gånger bättre än She-Devil, en piss film med Rosanne med liknande handling.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: