FilmFett

2017-06-12
01:52:00

Mondo Trasho

Efter att vi under en längre tid fått se ett antal kycklingar bli halshuggna börjar John Waters absolut första långfilm! Mondo Trasho och vi öppnar starkt med amerikans musik, en blondin vid namn Mary Vivian Pearce, en av Waters vänninnor vars karaktär endast kallas för Bombshell tar sig  till parken. Helt okay plot än sålänge....frams tills dess då hon attackeras av en footfetist som våldtar henne.....vilken total U-sväng den här filmen tog... Under fotfetish sexet så fantiserar Bombshell om att hon är askungen utav alla möjliga sagor... vad detta symboliserar/betyder vet jag inte men...skor...fötter..? Efter detta flyr våldtäcksmannen och Bombshell flyr genom skogen tills hon kommer fram till en väg som hon passerar utan att titta åt båda hållen (var säkra i trafiken barn) och blir påkörd av en transa vid namn Divine i sin filmdebut.
"............................."

Divine tar med sig Bombshell i bilen men åker inte till sjukhuset utan parkerar den och går istället runt på stan och vi följer henne ett tag nu från då hon snor kläder från en affär, snor skor från en flicka som knarkat ner sig eller blivit misshandlad, vi får aldrig veta exakt vad. Därpå gör hon det rätta och bär Bombshell till det närmsta kemtvätt...inte sjukhus.. där hon klär upp sitt offer i kläderna hon nyss stal. Men innan nått annat så dyker Jungru Maria upp och visar hur man blir hälgad... Kommer Divines synder bli förlåtna? Är Bombshell död? Kan för mycket Hippie kultur vara för mycket hippie kultur?
"................."

Finns det något bättre ställe att börja på än från början? Tveksamt! Men i det här fallet blir det svårt då John Waters och hans polare, framför allt Glen Milstead/Divine, en drag queen som var med i många av Waters filmer fram tills han/hon dog allt för tidigt, spelade in super 8-filmer varav 1 av Waters absoluta exempel är en dramatisering av Kennedy mordet typ 1 vecka efter det skett med Divine, en överviktig transa i rollen som Jackie Kennedy medans han var hög som ett hus på diverse olagligheter. Hans mamma hittade senare Jackie kläderna i tvätten och frågade Glen varför han hade tjej kläder och hans påtända svar var "I am Jackie Kennedy!". Mondo Trasho vars titel är en homage till Russ Meyers Mondo Topless (prima titel) innehåller mycket lite dialog och använder musik från Waters egna LP samling vilket han inte köpt licens för så just därför har filmen aldrig fått en ordentlig release men det gör filmen till en stumfilm med lite dialog precis som Moderna Tider....och jag blev just den första att jämnföra Waters med Charlie Chaplin, endast på filmfett. Så storyn är inte mycket, Bombshell är en olycksfågel som råkar ut för hemskheter medans det mest intressanta hände bakom kameran då de filmade en naken liftare vid ett campus som fick hela filmteamet förutom en hög Divine och den nakna liftaren han själva arristerade. Waters är inget större fan av filmen, han har sagt att han önskar att det var en kortfilm och mjo vissa scener är jävligt utdragna och mycket känns som realtid såsom scenen på bussen eller att de slänger in kycklings halshuggningen i början. Mondo Trasho är billigt skräp som endast bör ses om man älskar billigt skräp eller är ett fan av John Waters, vilket jag slår full pott på dessa krav så jag ger filmen gärna ett positivt betyg, även om Waters han själv hatar filmen gillar jag den för hur billig och handgjord den är + att vi ser Waters enkla början, the birth of a legend. Mondo Trasho får 2/5 Guldkameror på grund av hur intressant den är för mig som skräpfantast men icke-John Waters fans och mer mainstream-publik som Tarre eller Robin hade nog gett den 0/5 men det är upp till dem å säga, jag bara gissar!
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: