FilmFett

2017-06-02
15:31:00

License to Kill

 
Vad i röda helvetet? Är Bond-veckan tillbaka? Ja, nu när jag varit borta från bloggen....och inte torterad av Markus....så kan jag betala tillbaka skulden en gång för alla. Av egen fri vilja, inte av tortyr från Markus.
 
 
James Bonds polare Felix Leiter ska gifta sig. Men samtidigt har han uppdraget att sätta dit drogbaronen Franz Sanchez (grymt spelad av Robert Davi). Jobbet går jättebra, men Leiter fritas av sin insider, Ed (som spelas av Everett McGill som även spelar Big Ed i Twin Peaks). Felix genomför giftemålet, men attackeras dagen efter och äts nästan upp av en haj. James Bond är för personligt involverad och hans licens att mörda dras in. Men fuck that! James Bond behöver inte heta Agent 007 för att få fast Franz Sanchez!
 
 
Det känns som att många gillar att se Timothy Daltons andra, och sista film, som 007. Men vad tycker jag? Jo, filmen har vissa element som påminner om en 007-film. Exotiska miljöer, grymma actionscener och en barfight som är mysig att se. Men är detta en Bondrulle? Musiken verkar påminna oss om det, då denna filmen har grymt bra Bond-soundtrack. Introlåten är svängig och mäktig. Men ÄR DETTA EN BONDRULLE?!
 
 
Jag tycker tyvärr inte det. Storyn fokuserar så mycket på vendetta i sin enkelhet att det känns för normalt. För svagt berättat och det finns inget mysterium. Bonds polare äts upp av haj, nu ska Bond hämnas. Det finns dock en grymt häftig slutjakt på taket av en lastbil och Q är med mer som karaktär, vilket är kul att se. Benicio Del Toro spelar en liten Bond-skurk med liten kniv. Men som ni hör på min beskrivning, så låter det inte som en Bond-film.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: