FilmFett

2017-06-05
15:58:09

Heathers

Det sista ordet en förgiftad människa säger innan hon dör är..."corn nuts". Och om du dricker mineralvatten så är du homosexuel. Med dessa orden drar vi igång kultkomedin Heathers!
 
 
Veronica Sawyer hänger med de tre snobbiga brudarna som alla har samma namn: Heather. Dom är skolans drottningar och Veronica hoppas vara lika coola som dom, tills hon träffar Jason Dean. Han är coolhet på en helt annan nivå och båda blir ett par. Paret får nog av Heathers jobbiga attityder och huvud-"Heather" ska få en hämnd! Det hela går fel då dom råkar förgifta Heather till döds med propplösande medel.
 
"If you were happy every day of your life you wouldn't be a human being. You'd be a game-show host."
 
Detta är början på en film där allt bara går åt fel håll. Hela tiden! Och vi som ser på filmen är konstant överaskade av dess vändningar. En dubbeldejt innehåller kovältning på en åker, självmord blir det största "inne"ämnet i skolan och karaktärerna är klyschiga på det bästa sättet som finns. Christan Slater spelar en grymt bra roll i den James Dean inspirerande rebellen Jason Dean. Utan att låta pervers eller så....men Winona Ryder har alltid varit söt och är en väldigt stor talang. Även så i denna filmen som Veronica.
 
"Are we going to prom or to hell?"
 
Själv tycker jag att filmen tappar lite mot sista akten då det blir en form av sopopera slut. Men i det stora hela är jag väldigt överaskad, även om den inte leder till större betyg. När jag ser om filmen får den säkert bättre omdömme. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: