FilmFett

2017-06-07
20:18:12

Get Out

Förra året var 10 Cloverfield Lane en stor snackis. Och året innan var det The Babadook. Nu är det Get Out som en en rysar-snackis. Av komikern Jordan Peele från Key and Peele. Kan vi ta denna rysare seriöst?
 
 
Chris är en fotograf som dejtar den söta tjejen Rose. Dom lever ett bra liv och ska besöka Roses familj. Men Chris undrar om familjen vet om att han är...svart? Familjen är en trevlig, rikare familj där mamman är psykolog som kan terapi i form av hypnos. När hon får veta att Chris röker vill hon ha sin chans att kurera honom. Men Chris tycker att något är fel...nämligen att alla betjänterna är mörkhyade och tystlåtna. Nästan som om dom vore slavar. Chris tycker överlag att hela stämningen i huset är....udda?
 
 
Jag tänker inte gå in mer i filmens story. Oh, nej, denna filmen måste man helt enkelt se. Men är den bra? Ja, enkelt filmad, fint tempo och "hoppa-till" ögonblick som är effektiva och bra för att sätta lite tempo. Musikvalet är intressant, nästan lite accapela, men det fungerar och känns lite ovanligt i den här typen av film.
 
 
Helt plötsligt undrar du vad som har hänt, för du bryr dig rysligt mycket om Chris och undrar om han någonsin kan överleva. Nästan som att du blivit hypnotiserad! Finalen är häftig, men jag hade velat se mer på något sätt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: