FilmFett

2017-06-16
14:28:59

Desperate Living

 
Livet är din resturang och kärleken är din huvudrätt men inte om man är Paret Gravel. Fru Peggy Gravel har mot doktorns rekomendationer blivit frigiven från ett mentalsjukhus av sin man Bosley efter att hon fått ett nervöst sammanbrott..... trots att hon inte är frisk pålånga vägar. Peggys enda vän, Grizelda, parets hembiträde som snor en hel hög av saker från familjen såsom toapapper och sprit. Under en av Peggys anfall tror hon att hennes man vill skada henne och ropar till sig Grizelda som slår ihjäl Bosley med en kvast. Under flykten haffas de av snuten som efter att ha visat dem sina tjejtrosor berättar han om Mortville, en fristad för rymmlingar i utbyte mot deras trosor. Mortsville är dock värre än ett ghetto men bättre än finkan så Grizelda övertalar en motstondsaktig Peggy att de borde hyra ett rum. På ett billigt hotell möter de Mole som tar med dem till sitt hotellrum som kommer med en egen döling.
"How Can you repay me the 30 seconds you stole from my life?? I hate you, I hate your children and I hate your relatives!"
Efter en kaotisk middag med Mole och hennes flickvän Muffy, en blond bimbo blir de avbrutna av Mortsvilles polistrupp som arristerar Peggy och Grizelda i Drottningens namn, yepp Mortsville har en drottning vid namn Carlotta spelad av galna äggtanten från Pink Flamingos. Av drottningen får de höra Mortsvilles regler om hur de konstant ska dyrka drottningen och beårdrar senare att de 2 rymmlingarna ska få en ful makeover så att de ser ut som det avskum de är. Medans Peggy och Gizelda  måste anpassa sig till Mortsvilles hårda regler måste drottning Carlotta läxa upp sin dotter då hon dejtar en nudist vaktmästare men hennes herravälde närmar sig sitt slut då Mortsvilles befolkning vill ha henne avsatt till varje pris, men vilken sida kommer Grizelda och Peggy stå på när revolusionen väl knackar på deras dörr?
"Oh God, the children are having sex!"

Jag älskar Mink Stole, hon är helt klart den bästa skådisen i Dreamland gänget och hon är den som är mest rolig utan att göra mest. Hon spelar psykiskt sjuk....lite överdrivet men jävligt bra men det är ju en Waters film så att det är överdrivet är nästan lika uppenbart som att någon kommer dö i en av dessa filmer. Om du vill ha Divine kommer du inte bara få en konstig blick från mig utan även en besvikelse för hon/han var upptagen med en pjäs och kunde inte vara med i denna rulle i rollen som Muffy, Moles bimbo flickvän,  så Liz Renay som spelat många roller som till exempel i Mark of the Astro-Zombies och blev en berömd donna efter hon vunnit en Marilyn Monroe tävling.  Waters filmer under den här eran blir bara bättre och bättre, Mink Stole är en bra ersättare i huvudrollen då Divine inte är med efter att mest spelat b-roller i mindre roller.  Trots sin större budget så finns all motbjudande snusk och äckligt som man förväntar sig i en John Waters film, i en scen kör Peggy över en äkta död hund, självklart i grafisk detalj.  Med absurda tvistar, absurda karaktärr och framförällt ett unikt sätt att starta en revolusion involverande rabies och ett skott upp i röven samt mörka tvistar som kidnappade barn och döda hundar är det kanske en av de mest grafiska filmer Waters lyckades felfritt med. Desperate Living skricker John Waters från början till slut och är en av favoriterna ur hans bibliotek, min favorit av hans "Divine"-era filmer. Desperate Living får 4/5 Guldkameror för hur underhållande och rolig men endå makaber den är. Har du hört Marilyn Mansons låt Machine  som tydligen har en av Mink Stoles första dialoger i en låt.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: