FilmFett

2017-06-25
20:42:12

21 Jump Street + 22 Jump street

Idag kör vi en combo, då jag varit lat hela veckan. Detta är remakes på den kända tv-serien som gjorde Johnny Depp stor....tills han föll hårt på ändan för några år sedan.
 
 
21 Jump Street: Jenko och Schmidt hatade varandra i skolan, men blev bästa vänner när dom hjälptes åt i polisexamen. Nu jobbar dom i samma team. Den nervösa och klantiga nörden Schmidt och den muskulösa coolingen Jenko gör ett bra team...men är bara cykelpoliser. Tills de får ett specialjobb som för dom till 21 Jump Street, en kyrkanläggning med specifika uppdrag. Nu ska dom tillbaka till High School som undercover poliser för att hitta en skoldrog.
 
 
Första filmen är en underhållande film, men väldigt svag i utförandet. Lite som en säker tryckare på en skolbal där man håller stabila fotsteg men vågar inte ta ut i svängarna och göra något vågat. Det finns en rolig biljakt och den stereotypiska, arga chefen Dickson spelas suveränt av Ice Cube. Det finns även namnreferenser samt cameos från tv-serien vilket är kul...men ett säkert kort.
 
22 Jump Street tar steget längre.Nu ska gänget till Collage och ta fast ett gäng drogsmugglare som hanterar drogen WhyPhy.
 
 
Denna uppföljaren håller sig stabil till en början, med lite för många remakes-skämt som bryter mot fjärde väggen. Men samtidigt har den grymma biljakter som får upp tempot rejält. Dickson blir på något sätt ännu roligare, då han blir mer involverad i en sidohistoria. Och finalen? Den sista akten kan vara något bland det coolaste jag sett i en actionkomedi och sånt är inte lätt att genomföra.
 
 
BÅDA filmerna landar på 3 av 5 guldkameror. Se båda på samma kväll för bästa effekt!
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: