FilmFett

2017-07-02
14:16:06

Wolfcop

Det är inte ofta som jag blir intresserad av en film som visar sig vara en besvikelse. Men så är, tyvärr, fallet med Wolfcop.
 
 
Lou är en superalkolist och polis i en liten håla. Alla vet att han är alkolist och rysligt söndrig som människa. En natt ska han stoppa några skummisar i en skog, som han tror är fulla ungdomar. Men det visar sig vara en sekt som knockar ner honom och gör hokus pokus. Snart drabbas staden av våldsamma attacker från en varulv, klädd i poliskläder...som super och skjuter baddies med en revolver. Lou försöker desperat hitta ett botemedel till sin demoniska halva, men fullmånen närmar sig!
 
 
Introlåten är passande, med ryckigt skön klippning som påminner om The Craft. Snubben som spelar Lou är sjukt bra och passande som alkolist. Men hans komiska polare i form av en konspirations-redneck, Willy, är snubben som stjäl showen för mig. Lägg till grymma, blodiga effekter, besvikelsen när stadens årliga "drunk and shoot" tävling blir inställd och en monsterförvandling som heter duga!
 
 
Så varför ska jag hata dena filmen? Jo, den bygger upp sjukt mycket, lite som när Markus beskriver alla filmer som episka, när dom bara är underhållande. För när filmen drar igång med pang-pang och action så vågar man knappast visa ett skit. Jag sitter och gäspar och hoppas på nått köttigt, kul och episkt, men får bara standard resultat. Och finalen badar i gula pissfärger som ser horribla ut. Hela finalen utspelar sig i en skog vars tråkiga färger och tråkiga action inte leder till en underhållande stund. Alls, faktiskt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Hoppas uppföljaren, Another Wolfcop, levererar.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: