FilmFett

2017-07-07
01:49:05

Troll

I den stora hevan av små monster filmer som kom ut efter Gremlins såsom Critters (som faktiskt påbörjade produktionen FÖRE Gremlins) Munchies (som är rätt rolig) Ghoulies och Hobgoblins så är nog Troll....ja..en av dem.. Den handlar om familjen Potter med pappa Harry...yepp, pappan i familjen heter Harry Potter och kom ut några år innan första Potter boken kom ut...någon var ett fan. Med sig har Mr. Potter med sig sin fru, äldsta son, Harry Potter Jr. och jävligt irriterande dotter, Wendy,  flyttar de in i ett stort lägenhetskomplex med skumma grannar. Wendy går ner i källaren för att leka men ett monster i form av Torok, ett troll kidnappar henne och tar hennes skepnad med hjälp av en magisk ring. Familjen märker vagt att deras dotter förändrats och är extra jobbig. Efter att hon sätter igång ett brandlarm möter familjen andra grannar såsom en medelålders player, en gammal kvinna som verkar bli en pina under filmens gång vid namn St. Clair, ett ungt par med glimten i ögonen och såklart Duke, som sägs vara lik John Wayne men liknar mer Pappa Älskar Film.
"You sound like a ninny"
Efter att Wendy slängt Harry Jr. i väggen och reagerar som om kall mjölk givit henne världens stör så börjar Harry Jr. misstänka att något är mer fel än vanligt med Wendy och att en av grannarna förvandlas till en stor grönsak gör inte saken bättre. Harry Jr. söker hjälp hos den griniga tanten St. Clair som visar sig vara en äkta trollpaka vars lampa är en levande svamp och kan ett och annat om troll och mörka krafter. Fler och fler grannar faller offer för Trollet och fler och fler lägenheter förvandlas till magska skogar och det är upp till Harry Potter Jr. att ge sig in i trollets värld full av hemska varelser för att rädda sin riktiga syster och det enda han har i försvar är St. Clairs visdom om landet på andra sidan.
"Ratburgers"

Många kända namn poppar upp här, Sonny Bono, Chers exmake. Julia Louis-Dreyfus innan hon var med i Seinfeld å VEEP dansar så gott runt naken täkt endast i löv....det får filmen pluspoäng för tillsamans med Sonny Bonos ironiska död då jag gissar på att han som hippie var vegeterian och här dör han genom att bli förvandlad till en stor grönsak. Frank Welker, rösten bakom Scooby-Doo, Nalle Puh och miljarder andra karaktärer gör rösten till Torok, Filmens titelfigur, trollet och Phil  Fondraco som spelat de flesta dvärgroller som funnits såsom i Star Wars (Ewok så klart) Willow, Phantasm 2 och olika andra ufon och monster men spelar även en sidokaraktär och det är uppenbart att denna Malcolm och Torok spelas av samma snubbe. Filmens har stora plus, dräkterna och musiken, samt vissa skådespelare som Julia Louis-Dreyfus och Michael Moriarty ( jävligt underskattad snubbe som vart med i många Larry Cohen filmer) och scener med jävligt bra atmosfär trots att det i det stora hela är en dum monster film. Ett par stora plus ja, men filmen har även ett stort minus.... men det övertäcks snabbt av Sonny Bonos underhållande karaktär som bjuder på ett par fler skratt än vad man förväntar sig från en film med ett rykte som Troll. Visst man inte tala om första Troll utan att nämna Troll 2, det som sägs vara den bästa sämsta filmen någonsin, en ära som borde tillhöra Howard the Duck men Troll 2 lär få sin dag på Filmfett, men idag är inte den dagen! Intressant trivia är att Troll är producerad av Chsrles Brand, en av b-filmernas kungar som är mest känd för sitt märke Blue Moon som givit oss klassiker såsom Puppet Master filmerna, Demonic Toys och .....Head of the Family? Troll är bättre än  vad många tror...som komedi då alltså, som läskig skräckfilm så funkar den inte, men den är mer Gremlins än en eco-terror film och har många coola monster designer och det är verkligen synd att Troll 2 har förstört Trolls rykte då första Troll verkligen är en sådan där so bad it's good film fast med top kvalité effekter för att vara 80-talet. Troll får svag 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: