0

Tomorrow Never Dies

 
Sätt en missil inställd på en svart marknad uppe i några istäckta berg. Sätt Bond mitt i smeten. Sätt en kärnvapenmisil som kan detonera av den inställda missilen. Släng in Bond i flyget med kärnvapnet. Låt han slåss med sin medförare i flyget, långt ovanför mark. Och släng in en stor explosion i slutet på svarta marknaden. Kan detta vara en Brosnan film? Ja, det är det!
 
 
Ett brittiskt militärfartyg sänks utanför Kias kust och mycket tyder på att Kina genomfört dådet. Men samtidigt misstänker Bond att något annat är fel, då kordinaterna ändrats i sista stund. Är detta en cyber-attack? Bonds ledtrådar leder honom till mediakungen Elliot Carver.
 
 
Elliot Carver är en udda jävel. Han ser ut och beter sig som Steve Jobs. Han spelas av Jonathan Pryce och han är pryceless som vår fiende i filmen. Överdriven, galen och smått lustig. Götz Otto (nazisten ur Iron Sky) spelar en barbie-ken-docka som heter Stamper. Han är Bonds mer fysiska fiende. Och Dr Kaufmann, en tysk mästerskytt dyker upp som en av filmseriens kanske mest konstigaste och lyckade komiska karaktärer.
 
Vad mer kan jag säga? Bond får hjälp av den snygga Teri Hatcher, som är Elliots fru. Och Michelle Yeoh spelar en av Bonds mest häftigaste asiatiska medarbetare i Wai Ling. Denna gången är det Sheryl Crow som sjunger introlåten, och titeltexterna är perfekt för det mer cyber-orienterade temat. Vi får en grym biljakt med en radiostyrd bil i ett garage och en helikopter som försöker kapa huvudet av Bond och Wai Ling.
 
 
Storyn är pinsamt svag, vilket är lite tråkigt. Något mer jag ska säga? Hm...ja, det är den sista filmen producenten Cubby hjälpte till med, innan han dog. Inte dåligt för någon som var med från starten. Allt som allt? Cool action fyller en tråkig story. Men det räcker för underhållningen!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin