FilmFett

2017-07-28
07:09:00

Q- the winged serpent

En fönsterputsare förlorar en dag sitt huvud på typ 2000-nde våningen men snuten hittar inget huvud fast  Inspektör Roundtree och Inspektör Carradine är på fallet! Powell och Shepard  får fler udda dödsfall då en människa utan skin i ett hotell rum och mitt i rusningstraffiken börjar det droppa blod på förbi passerande på gatan.  Vi får följa Jimmy Quinn, en småtjuv som försöker tjärna snabba pengar på lite smågig hittar en dag när han flyr från en person han svindlat ett gigantiskt bo i Chrystler Building i New York, en riktig byggnad.... och även ett och annan benrest från föredetta människor. Shepard söker ledtrådar hos en Aztec fanatiker som berättar om deras offringar och cermonier till gudarna och även om deras gudar, inklusive Quetzalcoatl, den befjädrade ormen.
" Stick it in your brain. Your tiny little brain! "

För att bevisa att Quetzalcoatl inte är en gud så bestämmer sig Shepard att man ska döda det och på så sätt bevisa att guden bara är ett monster. Men fler och fler människor faller offer för den bevingade jäveln till gud men den enda som vet vart boet ligger, Quinn blir så gott som galen men verkligheten hinner snart ikapp han och snart knackar männen som han svindlat på hans dörr och frågar efter juvelerna han stulit (de ligger egentligen under en lastbil) så för att bli kvitt dem tar Quinn dem till Chrystler byggnadens top, rakt in i monstrets käftar....bokstavligen... men innan detta knockade de en vakt, en vakt som polisanmäler händelsen vilket för Quinn rätt in i Shepard och Powells händer, och Quinn tänker använda vetenskapen om vart Quetzalcoatl har sitt bo, fakta Shepard desperat vill veta.
"My God with a wingspan like you're talking about here, that thing could fly miles into New York every day. And it would do that of course, you know because, New York is famous for good eating "

Q the Winged serpent är en remake av en 40 tals film men förutom titeln och faktum att de båda har ett stort bevingat monster i huvudrollen och Larry Cohen slängde in lite mer av en Aztek mytologi och döpte monstret till Quetzalcoatl efter den Aztekiska guden som även givit namn åt den största varelse som någonsin dominerat himlen, urtidsödlan Quetzalcoatlus som var lika hög som en giraff på marken. Finns det en bättre filmkänsla än att se ett stort stop-motion monster flyga över en stor stad? Inte för mig och att ha David Carradine, Shafts Richard Roundtree och framför allt Michael Moriarty i huvudroller, Visst Pappa Älskar film kommer skriva ett argt PM med *Va fan säger du ditt sossesvin, är Mr. Nodbody mer nämnvärt än Carradine OCH Roundtree, du får aldrig mer dina filmer igen din kastanj.....föressten, har en idé till en banner" men  det är så att jag diggar Moriarty som bara fan, speciellt när han jobbar med Larry Cohen! Larry Cohen har mer fingrar i denna produktion än det finns myror i en stack då han skrev, producerade och regisserade den här filmen och ja det skriker Cohen då både humor, suspense och snutfilms element bildar en magnifik och sevärd film. Cohen fick idén till den här filmen efter att ha sett byggnaden i filmen, Chrystler Building, och tänkte vilket ställe att bygga ett bo på och sedan började han skriva på en av sina allra bästa filmer. Q slår inte Maniac Cop men är nära därpå, mycket nära och helt klart i top 10 listan över hans rullar, samt en av de mest spännande, icke HarryHausen fantasy, stop motion rullar med en stor fråga....hur fasan ser ingen den gigantiska flygande monstret innan det är försent? Det är rätt stort och många människor är i skyskraporna. Q the Winged Serpent får 4/5 Guldkameror trots sina fel, jövligt spännande, underhållande och har så klart ett monster i Stop Motion som har rätt cool design. Se den.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: