0

Psychomania

Från den galne hjärnan bakom den enda Flugan- filmen som saknade en fluga kommer här nu en motorcykel film! be afraid be very afraid (ser ni vad jag just gjorde där? tog taglinen till the Fly remaken och använde den till en film regisserad av samma snubbe som gjorde den sämsta Flugan-filmen genom tiderna....). Visst fan, filmen handlar om ett motorcykel gäng, "the Living Dead" kallar dem sig och en viss Tom är deras ledare försöker övertyga sin kvinna att ta deras förhållande till andra sidan, alltså ta självmord och är övertygad om att de båda kommer återvända till jordlivet. Visst detta låter muppigt men om man känner Tom så bör man veta att hans rika mamma och Butler båda är vana vid svart magi. I deras rum finns ett låst rum som innehåller hemligheten om att besegra döden och Tom utpressar sin mamma om nyckeln.
När denna film är mer lik en The Fly film än regissörens egna Fly film....

Dagen därpå så tar Tom sitt gäng av hulliganer ut på stan där de skapar kaos vilket såklart lockar snuten så Tom å hans gäng flyr och det slutar i att Tom tar självmord genom att åka ut över en bro. Efter Toms död så begraver hans vänner, med hans mors välsignelse, honom på deras egna lilla sätt. Snart sker dock något underligt med Tom, han återuppstår från de döda och skapar bråk med allt å alla, till och med dödar en person. Sedan avbryter han ett möte med sin motorcykelgäng och övertygar dem att genomgå samma process som han gjort. Nu kan de ställa till mer kaos utan att behöva riskera livet....då man endast kan dö en gång.
En film om självmord precis efter Linkin Parks Chester Bennington tagit livet av sig.... dålig planering Markus...

Psychomania är en brittisk kult film med Nick Henson som utöver denna film mest gjort teater, Shakespear teater vilket är synd, han är faktiskt cool och hade kunnat platsa som Alex De large i Clockwork Orange om Mcdowell inte spelat rollen, han hade varit mitt andrahands val och denna kom ut året innan. Kommer ni ihåg Terror? En brittisk skräckfilm med en hammer liknande kvalité vilket även är passande då Sharp även regisserat många Fu Manchu filmer och även Rasputin the Mad Monk med Christopher Lee och ja, denna ser också ut som en Hammer produktion i deras senare ertapper då de försökte vara mer coola och hippa och down with the kids yo. Filmen är ganska seg i mellanakten mellan Toms död och återuppståndelse och scenen med spegeln i det hemliga rummet är absurbt och ja jag vet att paddor har med mörk magi att göra men jisses vad de verkar gilla paddor i den här filmen. Filmen är rätt underhållande, inte mycket, den lyckas hålla intresset för storyn och skådespeleriet är helt okay men det är inget som sticker ut utan är bara en av de många brittsika skräckisar, en skräckis som inte alls är läskig utan mer...fantasy?  Psychomania får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus