FilmFett

2017-07-12
17:59:48

Planet of the Apes

Här är vi, sista filmen i apornas Planet serien somavslutas än en gång ...idag faktiskt, yepp idag har War for the Planet of the Apes premiär och jag ska se den....nån gång... men sålänge...lid.
"Everything in the human culture takes place below the waist!"

Efter att en Schimpans försvinner i ytte rymden då han blivit utskickad i ett maskhål åker Mark Whalbergs karaktär Leo Davidson själv ut för att hämta sin lille kamrat huvudet före ner i maskhålet och landar på en planet han tror att apan hamnat på..eller ja han krachlandar i ett träsk på den planeten. Snart möter han lokalbefolkningen, infödingar av olika hudfärger i trasor på flykt från något...det visar sig att en arme av apor är dem i hälarna och vill ha dem som slavar. Leo plockas upp av aporna och säljs vidare som slav till Senator Sandar vars dotter Ari är människoälskare och anser att människa och apa kan samleva, en filosofi hon delar på en viktig middag med en senator och apornas grymma general Thade som hatar människor mer än allt annat i hela världen...men han vill gärna pippa senatorns dotter.
"I'm going to get my chimp."

2 av Thades männ tar med honom till Leo krashade sitt skepp men samtidigt smiter han och några till från fängelsehålan i Sandars källare.  Vi räddar några jävligt tråkiga karaktärer som under flykten tar deras föredetta fängelsemästare Limbo, en feg men girig orangutang som hålls som gisslan. Ari och en av hennes tjärnare slår följe med dem i hop om att Leo kan visa dem en värld där apor och människor en gång levde i harmoni. Men det dröjer inte länge förän Thade och hans arme är dem på spåren, och värre blir det då han fått total makt av Sandar, tillåtelse att göra allt för att få tillbaka Senatens dotter med en pistol som han fått av sin döda far. Kommer planeten förbli apornas Planet? Kan Marki Mark and the Apiebunch rädda dagen? Gillar ni trailern lika mycket som jag?
"How many times do I have to tell you? Wear you gloves when you handle humans!!

Här är vi, sista filmen i apornas Planet serien som jag inte recenserat men velat ett bra tag men aldrig tagit mig i akt för att filmen är......ja... tillsammans med Escape from the Planet of the apes, den sämsta i hela serien, är den värre än Escape?....nja, Escape hoppade hajen men denna är tråkigare och sämre pga hur kliché den är, Det finns 2 saker som är najs, såklart sminket av Rick Baker, det är prima och filmens höjdpunkt. filmens skurk, Thade är överdrivet framspelad, Tim Roth överdriver som bara helvete, Michael Clarke Duncan som super religös gorilla och trogen general är bra framspelad och Paul Giumattis Orangutang karaktär är feg som feg kan vara. Mark Whalberg är dock pisstråkig, helt klart en av hans sämsta roller och tur att hans rolllista uppdateras radikalt efter detta. Helena Bartham Carter som spelar Ari är tråkigast, gnäll gnäll gnäll...men hon är iallafall en av få som gör något då resten av karaktärerna bara kräks lore eller info som spelar gnutta roll senare i filmen. En gubbe gör en hjältemodig uppoffeing och det hanteras som något man ska bli tårögd över men NOPE, har känt mer över döda flugor i min fruktskål och Marki Mark får ett kärleksintresse som är framtvingat, 0 karisma har verken tjejen, killen eller förhållandet. En sak många klagar på är slutet.....jag diggar det då det i slutet av boken slutar med att Ulyssus som Taylor heter i boken och Nova samt deras son åker tillbaka till jorden där de möts av en polis...."he was a gorilla"  är de sista orden i boken innan den slutar så slutet är taget ur boken....men att Thade är Aperaham Lincoln är ett paradox då Thade i filmen dör som förådd och med oheder Coola Miljöer, upppiffat från de äldre filmerna, coolt make up, men skådespeleriet är tråkigt och majoriteten av karaktärerna är rent sagt piss och de få karaktärer som står över detta är inte tillräckligt att rädda filmen då även manus och dialog är som taget från en urdålig faktabok om mattor. Planet of the Apes, 2001 versionen får 1/5 Guldkameror ENDAST för att vara praktiska effekt ögongodis.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: