FilmFett

2017-07-15
05:43:00

APE

Minns du scenen i King Kong efter att de lyckats söva Kong och tar honom till New York? Ape börjar i en liknande situation fast i modern miljö med den titulära apan i fångenskap på en båt på väg till...Disneyland.. men dit vill inte APE utan bryter upp sitt fängelse på skeppet och ger sig av till staden på egen maskin!...efter att ha haft slagsmål med en gigantsik haj såklart i ett sätt att säga "skit i Jaws, vi är diceniumets monster rulle. APE kommer fram till Seoul, sydkoreas huvudstad och börjar snabbt förstöra skit. Detta sker dock samtidigt som en amerikansk skådespelerska vid namn marilyn ska göra sin första film utanför Amerika och hennes mottagande är stort bland koreanerna. Med sig får hon en journalist vid namn Tom......som även har ett förhållande med Marilyn men det är sch-igt ämne. Det dröjer dock inte länge förän fler och fler byar rapporterar om stora fotsteg och vissa byar totalförstörs men militären tvivlar och tror det endast är ett stort jippo för Marliyns nya storfilm.
"To hell with the press, I'm gonna smoke this god damned cigarette!"

Vittnen och telefonsamtal till militären blir flera och flera och tillslut så bestämmer sig militären att ta och göra något åt det! ......samtidigt håller APE på att resa lander runt och skuttar och leker. Tom, som är journalist angående Marilyns film men finner intresse av jätteapan-storyn. Tom kontaktar sin kompis Captain Kim som han varit kompis med sedan länge som till¨ter Tom att åka med honom å se apan med egna ögon.De kommer fram precis lagom till att bevittna APE krossa en by. i en udda tvist hamnar Marilyn i mitten av dramat då APE kidnappar henne och militären spelar sina högsta kort för tt döda besten innan skönheten gör det.
"He was to big for a small world like ours"
 
Ape är känd för en sak och endast en sak, scnen där apan i titeln först slår till en helikopter, ser hur den krashar och sedan ger den fingret. APE är en simpel samproduktion mellan amerika och Sydkorea vars titel står för Attacking Primate MonstEr. Vad kan man säga om Ape?...vad finns det? Det är en dålig King Kong kopia med en apdräkt de köpt för 3 dollar och rekvisita som tagen direkt ifrån lille Timmys rum. Skådespelrarna är rätt b, vissa är roliga såsom generalen som inte får mycket att göra men är väl roligast i hela filmen då majoriteten av det vi är menat att skratta åt faller platt som en plattfisk i en sån där stor press som är poppis på youtube. Min stora fråga är varför ingen kan se den stora apan som skuttar över stora berg som en av de där bommarna man fick hoppa över på gympan i skolan. Marilyn och hennes scener som inkluderar filmsettet eller romansen med Tom är lika intressanta som Robins samling av navelludd (seriöst Robin, sluta med det), hon blir endast sevärd när hon är APEs offer, inte för att man bryr sig om hennes öde för att man vet att man snart kommer se klippet där APE ger fingret åt sina fiender. I det hela är APE en av de många många King Kong kopiorna, inte den bästa av dem eller den värsta, inte ens den roligaste utan är så medioker så som en film kan bli, vilket i sig är ett brott. APE passar bra till en dålig filmkväll där humorn ligger i hur dålig dräkt och rekvisita är men det finns en film, en film jag såg typ 2014 som jag tyvärr har glömt namnet och inte hittar på IMDB, jag tror det är Mighty Peking man men jag är inte säker som var sevärd, den och Queen Kong som en dag kommer få sin dag här på filmfett men för APE är dennes tid i Filmfetts rampljus slut och lär inte bli något minnesvärt, precis som filmen den själv. APE får 1/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: