0

The Fly

Seth Brundle möter Veronica Quafie på ett forskningskonvent där han lockar hem denna journalist för att visa henne sin teleporteringsmaskin som han ännu inte lyckats bemästra, han visar vad maskinen gör då den vänder en babian in och ut under teleporteringsprogressen. Hade det inte varit för Seth Brundles......lustiga beteende hade det varit det värsta som hänt i scenen. Seth är en udda karaktär som tack vare filmmagi får Veronica intresserad av honom och hans projekt. Veronica springer raka vägen till sin chef på tidningen Particle Magazine och berättar om Brundles manik men då han dyker upp på kontoret och bjuder ut henne på en d....en cheesburgare för att fortsätta intervjun. Veronica faller för sitt reppotageobjekt å de utför älskog. Medans Veronica bråkar med sin chef så får Seth Brundle nog och provar maskinen på sig själv, han hoppar in i maskinen, gör allt redo precis som vanligt men utan att märka det får publiken se....att en fluga kommit med i teleporteringspoden som för DNA över till den andra poden.

 "Come 'ere love, give us a snug"


Brundle blir sjuk som fan och avslöjar att han försökte sig på teleportören då han lagt ihop pusselbitarna att Veronica jpbbar åt sin ex pojkvän och smyger ut sent för att möta honom och blev så sotis att han tappade vett. Brundle börjar bli mycket mer akrobatisk och balanserad + att hans betende ändrar sig radikalt, snart springer han till och med på väggarna, men det är inte bara bättre möjligheter för sex, han blir även finnig, lortig och kräks på sin mat för att kunna äta den....som en fluga. Det dröjer inte länge innan han blir rena Tony Sopranos och tar en gumar, en älskarinna och blir sardistisk mot sin framtida fru. Men Veronica börjar forska ett videoband utav Brundle under teleporteringen och märker flugan i poden. Med hjälp av hennes ex pojkvän/förra chef så ska de försöka rädda Brundle från ett öde värre en döden.

Fina effekter även om de är lite....påflugna.....


The Fly har inte bara äran att vara en av de bästa remakes, en av de mest omtyckta remakes tillsammans med Nosferatu och The Thing, utan den har även äran att vara en av få remakes jag recenserat utan att ha slängt upp en recension på orginalet...tillsammans med Nosferatu. Hur som helst The FlVÄNTA!, glömde att vi tog oss en tid på 70-tals versionen utav KIng Kong innan vi tog en titt på orginalet....Flugan har äran att vara en av de 10 första remakes vi reviewat innan orginalet. Flugan med Jeff Goldblum är en sci-fi klassiker där de praktiska effekterna skiner, från gore effekterna till sminkningen till då Goldblum springer runt i taket. Klimaxet är en practical effects extraveganza och de snålar inte med någonting för att skapa en av världshistoriens kanske brutalaste transformeringsscen. Filmen sequelbaitar som bara fan och fick en sequel som folk antingne tycker är en av de värsta sequels någonsin medans andra tycker det är en bortflömd diamant, jag är lite där emellan, den har mer flug action och en sorligscen utav bara helvete, men den har även ett segt premis, en b-skurk å lite till, men det är en historia för en annan dag. Detta kan vara Goldblums bästa roll då man faktiskt sympatiserar med honom men även gillar karaktären han spelar, trots när han är ett dickhole. Vart fan fick Seth babianerna ifrån btw??? Det krävs licens för att hålla dem i fångenskap, är det olagligt??? SYMPATISERAR VI MED EN BROTTSLING?? Vincent Price, orginal filmens stjärna såg denna men tyckte att filmen gick lite för långt med sina blodiga effekter och utav alla jäkla människor är Mel Brooks en av filmens producenter...komedilegenden MEL BROOKS producerade en film där en mans ansikte smälter ihop. Den hemska förvandlingen är lika plågsam som den i The Thing....å allting endast för Brundle lätt blir åksjuk... The Fly får 4/5 Guldkameror

Markus