0

Team America: World police

Gary är en av de bästa skådisarna på Broadway som värvas till Team America, världspolisen som nu är en man kort efter en av deras soldater dödats av terrorister under ett uppdrag till Frankrike där hela Paris gick upp i lågor....mest tack vare Team America dem själva. Gary värvas av Woodsworth, Team Americas chef som presenterar Gary för hela truppen, Lisa, som var förlovad med den nyligen döde kollegan, Chris, en tuffing som hatar skådisar, Joe en sportfåne som är kär i Sarah som tror hon har magiska krafter. Gary tvekar men efter lite inspirerande ord från Lisa så går han med på att gå med på ett farligt uppdrag till Egypten där Al Quida planerar en attack 100 gånger större än 9/11. Någon har gett Terroristerna kärnvapen, vem denna hjärna är får Team America på senare.
"Remember, there is no "I" in "Team America"

Gary går undercover i Egypten men hans kollegor blir sedda och en biljakt med förödande konsikvenser för hela Cairo följer. Mannen bakom kärnvapnerna är ingen annan än Kim Jong- Ill som har större planer än att åstakomma 100 9/11 medans Hollywoods största skådisar inklusive Samuel L. Jackson, Matt Damon, Demi Moore och Alec Baldwin genomför sin kampanj för att få Team America att framstå som ett större hot mot världen än terroristerna. Med Kim Jong-Ill och Al-Quidas plan nästan komplett så måste Team America fajtas både mot klockan, asiater men även sina egna känslor mot varandra som ett triangel drama mellan Lisa, Sarah och Gary, Sarah älskar Gary, Gary älskar Lisa, men Lisa och Sarah är bästisar medans Joe älskar Sarah. Men Jong-Ill är på krigsstigen och tillsammans med Al-Quida och F.A.G ( Film Actors Guild) är han det största hotet mot världsfred.
"Yes, it is........ Now suck my cock."

Tekniken att använda dockor på snören , eller marionetter, inom film och tv kallas för Supermarionation och blev känt från serier såsom Thunderbirds och Fireball XL5 och Supercar, en stil Team America försöker härma och piffa upp för en modern filmpublik, och de lyckas till och med bättre än Thunderbirds. De gör inga försök att dölja trådarna och får även dockorna att åstakomma coola saker såsom att hoppa ur sprängande helikoptrar, använda extrema vapen, exotiska sexpositioner och andra coola ting jag inte vill spoila för er. Filmen kan vara en av de bäst skrivna dock filmer någonsin tillsammans med Dark Crystal, Labyrinth och de bättre mupp-filmerna. Det finns en sak som verkligen slog mig, det var scenen då Panama kanalen brister och skapar en tsunamiliknande våg som tar död på många, denna film såg jag 2005, knappast en månad efter tsunamin i Thailand 2004, det var läskigt som satan. Det finns få skämt som är dåliga, alla karaktärer i Team America är väl utformade och har egna storyarcs som man bryr sig om, skurken är underhållande, låtarna är bra, det finns verkligen inte mycket att klaga på helt enkelt och filmens små miniatyrer av kända kända byggnader är fantastiska och ser nästna verkliga ut. Trey Parker och Matt Stone hatade att göra denna film, producenter tog ständigt bort budget, dockorna strulade, trådar trasslade ihop sig och de svor på att de aldrig mer skulle göra en liknande film vilket är hjärtekrossande då det nu skulle passa perfekt med en Team America 2 angående Kim Jong-Un och Seth Rogens The Interview var en bra film, men det känns som om skaparna bakom South Park hade kunnat gjort den bättre. Team America är välskriven, det finns inte mycket att klaga på som inte är menat att vara fel så Team America får 4/5 guldkameror, vi väntar typ ett år med att recencera Orgazmo och South Park filmen som vi här på filmfett har en vana att göra. Helt Enkelt Team America, fuck yeah
 
Markus