0

Suicide Squad

Generalen Amanda är trött på all förödelse som superhjältar gör. Så hon slänger ihop ett eget gäng, men dom är skurkar. Varför? Jo, dom sitter redan bakom lås och bom. Let's face it: badguys are cooler. Så hon bakar ihop ett team av australenska boomerangkastare, galna brudar med klubbor, mexikaner som kan bränna saker och en man vars kraft är att klättra allt. Sen har vi många andra karaktärer också. Men när en av medlemmarna goes ape-shit så måste dom kasta in Suicide Squad i en farlig lek på öppna gator.
 
Trump vill bygga en mur: men El Taco kommer nog bränna ner skiten.
 
De första 20 minuterna består av en middagsscen där Amanda återberättar alla karaktärernas storys, som syns i form av flashbacks. Många blir illamående redan här av det snabba klippningarna. Karaktären Harley Quinn, som är Jokerns flickvän har kanske den bästa backstoryn. Synd bara att den är över på 5 minuter i denna filmen. Hennes backstory är bra nog för sin EGNA film.
 
Jokern och jag har en sak gemensamt: vi gillar att bada i bea-sås.
 
Sedan händer något annat med filmens tempo. Det finns inte nån mellanakt. Istället vandrar karaktärerna bara runt i en evighet och försöker etablera personligheter. Detta kan klippas bort helt då det verkligen inte fungerar. Som om dom vill dra ut på tiden för att alla stora filmer ska vara långa. Alla var superhypade över att Jokern skulle vara med. Men hans roll är väldigt liten, vilket är skönt då jag tycker Jared Leto var hemsk i den rollen. Men hans roll tillför mer än Slipknot...skurken/hjälten som kan klättra allt. Han använder sin "kraft" en gång bara för att försöka fly. Men han dör. Best hero ever.
 
Vad...öh.....vad gör du om boomerangerna inte kommer tillbaka?
 
Skurken i filmen heter Enchantress och hon är nån demonhäxa som kan göra weird shit. Som att förvandla folk till blåbärs-slavar. Det är ytterst kul att se hur hon och Killer Croc verkar dansa till en mystisk låt varje gång dom rör sig. Enchantress har dock en väldigt söt skådis som spelar henne. Sen får man inte glömma att dom har klämt in YTTERLIGARE en karaktär i skiten. En asiat med svärd. Hon är lika inklämd som en myra mellan två tjocka kvinnor på ett plan.
 
Harley är fan bara jobbig.
 
Finns det något bra överhuvudtaget, då? Jo, musiken är rätt nice, även om den slängs in som skott från en uzi. Varje sekund bytar dom soundtrack. Mexikanen som kan bränna saker är badass när han väl vill, men han vill inte använda sina krafter. Som att ha ett rovdjur som är vegan, typ. Det är många färger i filmen och det tycker ju jag är mysigt. Joel Kinnaman och Will Smith är rätt bra skådisar och intressanta roller. Och slutligen....den är i alla fall bättre än Butman vs Souperman: Dawn of Bianese-sås.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin