0

Sonic and All-Stars Racing Transformed

Eftersom jag nyligen köpt en ny release av Sega Mega Drive, så sitter jag och tänker tillbaka på dom gamla Sonic spelen. Och det för tankarna på racingspelet med denna långa titel.
 
 
Det finns ingen story i racingspelet, men låt mig säga så här. Precis som i förra upplevelsen så ser vi olika Sega-karaktärer slåss med burnouts, raketer, superhastighet och allt levereras i snygga bilar och ännu häftigare banor. I denna uppföljare kan vi även följa racet i båt, plan och bil. Allt förändras när du kör igenom ringar som förvandlar ditt fordon till ett nytt fordon. I vissa banor kan du tillochmed välja vilken ring du vill ta och på så sätt utmana dina skillz. Detta spelet är som Tekken 5 i dess utformning av olika utmaningar. Vi har utslagningar, bossfighter mot tanks och Traffic, då du ska undvika trafik-kaos och ta dig i mål i tid.
 
 
Miljöerna är kungliga och här dyker vi ner i tempel (Golden Axe), en rymdstation (Sonic Colors), ett drömlandskap (NIGHTS into Dreams) och undervattens-laboratorium (Burning Rangers). Och att låsa upp alla karaktärer är en mardröm i sig, då du måste köpa upp dom med hjälp av de poäng du samlar på dig i alla dessa utmaningar.
 
 
Det negativa är att spelet är rätt svårt för nya att hoppa in i, då kontrollerna och färgerna förvirrar. Detta tyckte i alla fall mina kompisar, som verkar föredra första spelet. Men trots detta bidrar upplevelsen och musiken till en sjukt rolig party-stämning.
 
4 av 5 guldkameror. En episk stund som inte håller tillbaka.
 
Robin