0

Ratchet and Clank

Den onda Chairman Drek vill förinta planeter över universum för att bygga ihop sin egna superplanet åt sitt döende folk. Till sin hjälp han han Doctor Nefarious. Dom som strider mot Dreks planer, Galaxens hjältar...ledda av den egoistiska, klantiga och värdelösa hjälten Captain Qwark, försöker hitta en ny rekryt till sin episka krets med hjältar. Och hjälte är något som mekanikern Ratchet vill bli! Tillsammans med en nyfunnen vän, och misslyckad robot som Nefarious råkade skapa, Clank, så påbörjar Ratchet sitt äventyr.
 
 
Spelet Ratchet and Clank är så jävla episkt! 3an är nog ett av de bästa spelen till ps2. Och att göra en sci-f-action rulle av Ratchet and Clank vore inga större svårigheter. Men VAR misslyckas man? Jo, vad fan ska vi börja? Det är en dålig wanna-be-Pixar film med skämt som är utdragna, inte har någon poäng som fungerar och referenser till spelen som är så många att detta borde följa med i spel-boxarna än vara sin egna produkt. Dom SPELAR tillochmed spelet...I FILMEN!
 
 
Spelen lyckades kräma in mycket story medans man spelade episka nivåer, med ännu fler vapen än man kan drömma om. Dessa vapen dyker upp i ett litet montage där Ratchet testar dom och klantar sig. Inte ens min systerson skulle gilla detta. Men det finns några skämt som fungerar. Som att man använder ett ps2 boosting ljud till en datorskärm som nästan får en planet att vibrera av det skarpa ljudet. Eller att Qwark är en sån hemsk superhjälte. Eller att en karaktär som kallas Wilhelm skriker det kända Wilhelm scream. Det fick mig att skratta högt.
 
 
Andra halvan av filmen har någon form av bättre uppbyggnad, men skadan är redan gjord. Storyn är ointressant och talanger som John Goodman och Sylvester Stallone är värdelösa i filmens kvalitet. Actionscenerna är så tråkigt plastiga då det inte finns något mer än springande och skjutande. Jag ville se mer platforms-hopp eller en episk final.
 
Lång recension....förlåt mig. 1 av 5 guldkameror.
 
Robin