0

From Beyond

Den avslutande filmen denna temavecka är From Beyond och vilken jävla vecka det har varit! Tror nog det var ett jävla bra tag sen Markus hade en sådan temavecka där alla filmerna var bra! Men hur som helst, har du någonsin velat se bortom din existens? Se vad som finns bortom verkligheten? Nu kan du det! det finns 2 doktorer som jobbar på en sådan maskin och en av dem, Dr. Crawford aktiverar den men innan man hinner blinka så attackeras han av en transdimisionell varelse som biter honom. Han stänger av den och varelsen försvinner så han springer upp och berättar för sin chef Edward att maskinen funkar. Saker och ting går fel Crawfor flyr rätt ut i snutens grepp då en störd granne ringt och medelat dem om lila ljus. Saker och ting gick tydligen så illa att Crawford var tvungen att hugga huvudet av sin mentor. Crawford tas till ett mental sjukhus där han möter sin nya psykiatriker Kathrine och de båda disskuterar Dr. Lawrence teorier om maskinen och vad som gick fel. Enligt Crawford så finns det ting runt omkring oss, monstrerna som attackerade honom som endast kan bli sedda med maskines vibrationer.

 ” He used to bring beautiful women here... eat fine meals, drink fine wine, listen to music... but it always ended with screaming.”

En skanning visar att Crawfords tallkottsköttel vilket Kathrine tror tyder på att han talar sanning och hon vill testa experimentet själv. Oc tillsammans med Crawford åker hon och en snut vid namn Bubba ner till huset där Crawfords mentor dog. De spenderar mycket tid at tkolla runt huset, hittar Lawrence BDSM-håla men de hittar även maskinen som Crawford lyckas aktivera. 2 dimensioner möts och ett bekant ansikte poppar upp efter att ha övergått till den andra sidan. Är denna dimension ett hot för vår värld? Vad döljer sig i det vi inte ser? Kommer Jeffrey Combs överleva och göra 2 till Re-animator filmer?

"That... will be quite enough of that."

Baserat på en 8 sidor lång korthistoria så är det ett under att H.p Lovecraft mästarna Yuzna och Gordon även lyckats med denna film efter många andra bra project som Re-anmator trilogin och Dagon. Jeffrey Combs gör ännu en roll i deras projekt som ja, än en gång filmens monster och filmen känner mer som en spin-off till Re-animator än en egen stående film då dess början också påminner om denne, Jeffery Cobs mördar en äldre man medans en tjock äldre kvinna skriker lungorna av sig. Filmen är lite små trippy, vissa scener som är menat att vara läskiga såsom Jeffrey Cobs sakta gå emot kameran och säga ” They bit of his head, like he was a gingerbread man” blir småroligt istället men Combs är filmens största dragning för mig, jag älskar honom i dessa H.P Lovecraft filmer och effekterna är fan fantastiska som vanligt och att Ken Foree poppar pp är en trevlig överaskning. From Beyond är helt klart tillsammans med Re-Animator är Empire Pictures bästa filmer och det företaget gav oss sådana klassiker som Rawhide Rex, Troll, Ghoulies filmerna mm innan de gick i konkurs och en av dess nyckelpersoner Charles Brand skapade Full Moon Pictures kända för Puppet Master och Demonic Toys. Med en atmosfär och effekter som bara skriker Lovecraft så lyckas den fånga tittaren och ge oss en jävligt bra och skrämmande film. Den är långt ifrån en av de läskigaste filmerna någonsin men den som älskar Re-animator kommer 100% säkert digga denna. From Beyond bjuder på nästan allt man vill ha ur en Lovecraft inspirerad film och From Beyond får 3/5 Guldkameror, en jävligt skrämmande body horror film med smarta faktan och teorier samt jävligt bra skådespeleri.

Markus