0

Filmkaraktärer: John Mclane (Die Hard)

All skit som nånsin kan hända, händer med en av actionvärldens mest intressanta anti-hjältar. För John Mclane VILL INTE rädda världen. Han ger sig inte in i strider med sin egna vilja. Tvärtom, råkar han bara sitta i skiten hela tiden. Men samtidigt är han jävligt bra på att förstöra saker och göra alla förbannade, så varför inte använda sin egenskap för att rädda folk i knipor?
 
 
 
John Mclane vill fira julen med sin fru. Men det vill inte terroristerna, som vill stjäla pengar på julen från frugans företag. John Mclane tvingas sparka röv. John Mclane ska plocka upp frugan på en flygplats. Men det vill inte terrorister, som vill rädda en kriminell jävel. John Mclane tvingas skjuta röv. John Mclane vill vara bakis och glo på tv. Men det vill inte terroristerna, som vill spränga New York. John Mclane tvingas spränga röv.
 
Och där slutar serien....för mig. Det finns ingen 4a och 5a. Mclane är bitter, skarp i tungan och oväntat smart. Han har dom bästa kvaliteterna och övertygar som en smutsig, rå och häftig snut med galen attityd. Vad mer kan man begära av en New York polis? Detta är en av filmvärldens kanske mest unika rollgestalter, från när Willis var ball.
 
Robin