0

Zombi 5 Killing birds

Det är vietnam krig……troligen det kalla kriget och en soldat återvänder hem efter sin service. Men det hem han kommer hem till är inte det han lämnade, hans fru ligger nämligen i sängen....med en annan man. I ett raseri så skär soldaten halsen av dem, några förbikommande gäster, han förvandlas till rena rama Michael Myers innan han attackeras av ett gäng hökar som sliter ut hans ögon. Ungefär 20 år så fixas en expedition bestoende av massa off...ungdomar i jakt på en mycket sällsynt hackspett art som kan förklaras utdöd såvida gruppen inte lyckas. De tar sitt pick och åker ut i skogen och hamnar i samma hus som soldaten typ 20 år sedan begick en massa mord, han är idag en gammal blind man. Soldaten som vi får veta heter Mr. Brown har tydligen accepterat att de ska få använda hans hem, huset där morden begicks i sitt uppdrag.
”I meant to frighten you, and I’m glad I did”

Mr. Brown fattar stort intresse för en av ungdomarna, Steven medans en av tjejerna i gruppen känner till Mr. Browns blodiga förflutna. Under en utflykt går gruppen vilse och hittar ett lik i en bil så gänget börjar undersöka Mr. Browns hem.....som är omringat av fåglar, det bådar inte gott då en av fåglaBLÄM ZOMBIE ATTACK!! Nej seriöst, från ingenstanns, zombies, ingen uppbyggnad, det är som en dålig tvist som ingen frågade efter eller är nöjd med, de bara är där, så nu är det en zombie rulle, men fåglar med vakande ögon...de gör inget dock, de dödar ingen så titeln är bs. Kommer de hitta hackspetten de söker? Vad har Mr. Brown och Steve för något gemensamt? Kommer vi bry oss om någon karaktärs öde?
the trees have eyes... hawkeyes...

Zombi 5 är den sista filmen I den inofficiella Zombi serien (eller är den?), men det finns ett oantaligt antal mer I en ännu mer inoficiell serie…. HUR SOM HELST! VILL DU HA FÅGLAR? TYVÄRR! Fåglarna i titeln gör inte ett skit utan att förblinda mannen i början. Vill du ha Zombies??....då får du dem utan annledning, de dyker bara upp, fåglar, blind gubbe PANG zombies! Ja det finns asmånga fåglar i filmen men de gör lika mycket nytta som en kula i foten under ett maraton, de funkar mest som translations i filmen, ny scen? Släng in en fågel! Filmens kvalit+e är rätt illa, varenda jävel i filmen dör via hugg, slag eller annat våldsamt mot halsen, det är typ alla i filmen som dör pga halsskada. Skådespeleriet är rätt illa, fåglarna är dock fina och musiken är bra. Filmens stora namn Robert Vaghn, en känd amerikansk tv skådis men har även vart med i filmer såsom The Magnificent Seven,  är nog inte så stort fan av denna film då han i en intervju som medkommer på DVDn inte snackar så högt om denna film utan mest pratar om Teenage Caveman. För många sega stunder, dålig uppbyggnad, tråkiga karaktärer, det r en genuint dålig skräck eanna be film, till och med Zombi 4 är bättre, Burial Grounds aka Zombi 3 hade dumkula stunder och lite chokerande wtfs men denna...har en kille på eld.....coolt?  Zombi 5 är inte en film värd och se utan bör endast ses för den som vill ha hela den inofficiella Zombi serien. Hade det inte varit för lite coolt fågel action och rätt bra musik hade filmen inte fått några poäng men Zombi 5 Killing Birds får en svag 1/5 Guldkameror.
 
Markus