0

The Human Race

Vi möter en ung kvinna, Veronica vars syster Amy…..ja….dör på sjukan, endast 8 år som om inte det vore nog så hamnar Veronica också på sjukan med samma typ av cancer som tog död på hennes syster å mamma.....vilket jävla sätt att starta en film på.. men lite goda nyheter är att Veronica senare får veta att hon är helt cancer fri, oh joy men poof så hamnar hon på en löpar bana tillsammans med 79 andra människor.Vi har här et framtida spel där man ska följa ett par pilar, annars dör man, reglerna är så att skolan, fängelset och huset är säkra zoner, endast 1 kan vinna och reglerna ska följas annars dör man! Man ska springa massa varv men Veronica råkar stlla sig utanför baban vilket betyder att...ja, Veronica må ha blitt cancer fri, men hon blev tävlingens första offer. Vi möter sen en soldat någonstanns i Afghanistan som bär runt på sin döende kamrat, de båda överlever som tur är och kommer hem i säkert förvar men den ene förlorar benet. De båda är fortfarande vänner men under en biltur hamnar även de båda vid tävlingsbanan.
um....jag minns seriöst inga qoutes från filmen....
De båda springer runt ett par minuter, det är mycket springande i filmen, de möter ett par koreanska barn, en präst som sprängs rätt snabbt, 2 döva människor och en gammal gubbe som inte kan springa och våra 2 hjältar skapar snabbt nya allianser och försätter sig i en av banans säkra zoner  och samlar på sig tävlande i huset för att tillsammans komma på en lösning. Kommer våra 2 hjältar att överleva? Vem kommer vinna å vem kommer försvinna? Vems sjuka idé är denna tävlingen?
One foot in the grave already ey?...heh..heh...
Jisses vilken rörig production denna drulle hade, det tog hela 4 år att filma hela filmen, med mycket uppehåll under filmningen så högt som 3 månader inklusive en paus på 6 månader – 2 dagar då de filmade ett par scener. Specialeffekterna är rätt b, speciellt då huvuderna sprängs i början, det ser ut som min efterblivna lillebror fick tag i mitt aftereffects program i 2 minuter. Hoppas du gillar repeterande ord mer än de där trigger orden i Captain America Civil War, för vi får samma instruktioner till hur tävlingen ska gå till över 5 gånger i den första akten, alone. När man ser filmen kan man inte sluta jämnföra den med Battle Royale, en tävling med dödliga konsikvenser, mycket blod och död, fångade offer samt ett spel där alla är emot alla och endast en överlever, bara det att Battle Royale gör det bättre, men för att vara helt rättvis, jag tar denna över vilken Hunger Games eller Hunger Games kopia vilken dag som helst på året. Kanske det bästa med filmen är att varje gång någon dör i filmen så hörs en röst som räknar neråt, antalet deltagare som är kvar och ju lägre man kommer i antal destå mer spännande blir det, igen typ som när man hör alla som dött under natten i Battle Royale, en en gång bättre gjort än i Hunger Games. Tillskillnad från många andra figurer i filmen är huvudkaraktärerna faktiskt jävligt smarta, lugna, det är skönt med en thriller, action eller vad denna nu räknas som där huvudkaraktärerna inte bara är 2 idioter som står å skriker överallt utan faktiskt fösöker kontrollera sitruationen utan att framstå som rövhål. The Human Race har bra delar i sig, men ibland är den för utdragen, för enformig men det finns även fina stunder då folk kommer bra överens, starka karaktärer och spännande sitruationer som får outförsägbara tvistar. The Human Race får 2.5/5 Guldkameror. Fan på tal om Battle Royale, kanske är dags att spana in den?
 
Markus