1

My Amityville Horror

Dom flesta känner till legenden om huset Amityville. Först sköts en familj ihjäl i deras sängar, utan att göra motstånd. Senare bor familjen Lutz i huset i en månad, bara för att fly huset, klädda i deras pyjamas. En tid senare blir modern och fadern relativt kända när de skriver deras bok om VAD som fick dom att fly huset. Det finns kritiker som tycker det hela är skräp, men faktumet var att boken blev en filmserie. Den äldste sonen familjen hade blev känd som Amityville-kid. Nu berättar han i denna dokumentär om hela händelsen...
 
 
Det är uppenbart att Daniel Lutz är skakad av det hela. Han påstår i dokumentären att hans låtsaspappa inte var en trevlig man och mediumet Lorainne Warren tror att pappan har framtvingat en makt i huset, som väcks av svaghet och ondska. Psykologer tror att Daniel sög upp en massa lögner som barn om vad som hänt i huset och uppfann allt. Vissa paranormala utredare påstår samma sak, då inget hänt i huset efteråt. Men samtidigt finns det vissa märkliga ting, som ett fotografi av en pojke i huset. Det togs när huset var tomt och barnets helvita ögon kan vara en anspelning på den låtsaskompis som Daniels syster hade. En "gris" som hon kallade det för.
 
 
 
Denna dokumentären tar upp en sjukt obehaglig historia om hur familjens hund försökte hänga sig, och om 100 flugor som invaderat ett rum. Men samtidigt är dokumentären inte dömmande. Den studerar skeptiker lika mycket som dom som lyssnar på Daniels historia. Om hisotirien är sann eller ej lär vi aldrig veta. Men det är en sjukt bra dokumentär.
 
Det omtalade fotografiet.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Jag gillade filmatiseringen! Vill se dokumentären =)

Svar: Den rekommenderas med starkt hjärta. Nu är jag ju relativt troende på övernaturliga händelser, så det kan vara förklaringen. Rekommenderar även The Otherworld, om en mystisk plats i frankrike.
FilmFett